vissza a főoldalra

 

 

 2011.01.07. 

Timosenko: a börtön nem állíthat meg

Julija Timosenko, a Batykivscsina volt vezetője a BBC ukrajnai szolgálatának adott interjújában elmondta, hogy nem tartja kizártnak, hogy rács mögé kerül.

A politikusasszony azzal vádolta Viktor Janukovics államfőt, hogy rendvédelmi erőkkel akar leszámolni ellenfeleivel.

 Az újságírók kérésére Timosenko jellemezte Viktor Janukovicsot: "Ez egy olyan ember, aki mindig is árnyékgazdaságban dolgozott és ennek köszönhetően gyarapította anyagi javait. Úgy kezeli Ukrajnát, mint egy zárt részvénytársaságot, ami az ő tulajdonát képezi, és olyanná alakítja a hatalmi rendszert, hogy abban ne legyen egyensúly és harmónia. Nagyon sajnálom, hogy ma az állam függetlensége, az emberek  szabadsága, a demokrácia és az európai választásunk árucikké vált, melyet ő a saját anyagi vagy politikai hasznára váltja."

 Arra a kérdésre, hogy Timosenko lehetséges tartja-e, hogy letöltendő szabadságvesztésre ítélik, azt felelte, hogy a bíróságok jelenleg az Elnöki Adminisztrációnak felelnek, teljes egészében tőle függnek – írja a Tsn.ua internetes hírportál.

 "Épp ezért bármi megtörténhet. Csak azt mondhatom, hogy ez engem soha sem állított meg, és nem is fog megállítani. Így-is, úgy-is elérjük azt, hogy Ukrajna visszatérjen a demokrácia és az európai választás útjára. Bármi áron megvédjük országunk függetlenségét. Ukrajnában nagyon sokan úgy vélik, hogy a maffia került hatalomra. A legfontosabb, hogy ne féljünk tőlük és közös erővel harcoljunk ellenük" - mondta Timosenko.

 Mint azt közöltük, Julija Timosenko ellen a Kiotói Egyezmény keretén belül kiutalt pénz hűtlen kezelésének gyanújával büntető eljárást indított a főügyészség.

 

(Forrás: karpatinfo.net)