vissza a főoldalra

 

 

 2011.01.14. 

Ki költ álhíreket és ki mond áligazságokat?

A Most-Híd elnöke, Bugár Béla szerint a Magyar Koalíció Pártjának politikusai álhíreket gyártának, s azokat kommentálják, csak hogy velük is foglalkozzon a sajtó. Két magyarul írott hírportálnak is ezt válaszolta Bugár, amikor a párkányi körzeti hivatal esetleges megszűntetése ellen tiltakozó MKP-s sajtóközleményhez kértek tőle is állásfoglalást.

Bugár azt mondta, még nem hallott arról, hogy a párkányi hivatalt megszűnés fenyegetné. Ő személyesen konzultált Lipšic belügyminiszterrel, aki kizárta a hivatal megszüntetését, „nem beszélve arról, hogy egy ilyen törvénymódosítás a koalíciós tanács jóváhagyása nélkül lehetetlen”. Bugár szerint senki nem gondolhatja komolyan, hogy a Most-Híd belemenne a párkányi körzeti hivatal felszámolásába.

A SITA hírügynökség az illetékest, a belügyminisztériumot kérte az MKP állításának kommentálására, nem Bugárt vagy a Most-Hídat. A Sitának Grendel Gábor, a tárca szóvivője elmondta: a minisztérium az államigazgatás hatékonyságának növelésén dolgozik. „Egyelőre csak előzetes munkaváltozatok léteznek, ezekről még tárgyalni kell más tárcákkal. Ebben a pillanatban hát túl korai lenne állást foglalni olyan részletkérdésekben, amelyek nem is biztos, hogy részét képezik majd a törvényjavaslat végső rendelkezéseinek” – áll a szó szerinti idézetben.

A tanulság? Attól, hogy Bugár Béla, a Most-Híd kormánypárt elnöke még nem hallott arról, mi készül kormánya egyik vagy másik boszorkánykonyhájában, még egyáltalán nem biztos, hogy az MKP koholt híreket gyárt, önmaga népszerűsítésére. És az sem biztos, hogy „kormányügyekben” ő a legjobban informált szlovákiai magyar, néha ugyanis érvényes a közhely: a lámpa alatt van a legsötétebb.

Azzal meg, hogy a Most-Híd mit enged meg és mit nem a regnáló szlovák kormánynak, most inkább ne foglalkozzunk. Elég ránéznünk a megfelezett nyelvi büntetésekre meg az állampolgársági törvény módosítása kapcsán készülő „numerus claususra”…

 

(Forrás: felvidek.ma)