vissza a főoldalra

 

 

 2011.01.14. 

A válaszok megérkeztek, marad a szakmai feldolgozás

Szinte az összes válasz megérkezett az Európai Bizottság által Szerbia számára összeállított kérdőív kérdéseire – közölte Milica Delević, a szerb kormány európai integrációs bizottságának igazgatója. Szavai szerint ezután a feleletek szakmai feldolgozását kell elvégezni.

 Január 11-én küldte el válaszait a művelődésügyi, a kereskedelmi és az igazságügyi minisztérium. A mezőgazdasági és a védelmi minisztérium, illetve a külügyminisztérium már korábban átadták a rájuk vonatkozó kérdésekre adott feleleteket, részletezte Delević. Hozzátette: nem az a fontos, hogy ki válaszolt előbb, hanem az, hogy a folyamatot a határidőkön belül sikerüljön befejezni. A gyorsaság mellett az is lényeges, hogy a válaszok minősége bizonyítsa a különböző állami intézmények adminisztratív kapacitását, hangsúlyozta az igazgatónő.

 A továbbiakban elmondta, hogy eddig nyolc alfejezetet fordítottak le, és további fejezetek fordítása is folyamatban van. Szerbia válaszainak a kézbesítése után az EB nagyjából egy évig dolgozza ki véleményét a feleletekről.

 

(Forrás: magyarszo.com)