vissza a főoldalra

 

 

 2011.01.28. 

Azarov: nincs haladás az Oroszországgal folytatott tárgyalásokban

Ukrajna bízik abban, hogy az Európai Unió és Oroszország hosszú távú garanciát nyújt az Ukrajna területén szállítandó állandó tranzit mennyiségére vonatkozóan - közölte Mikola Azarov ukrán miniszterelnök mikor német üzletemberekkel találkozott.

"Az első feladat - a nem egyenlő jogú gázmegállapodás felülvizsgálata és egy számunkra elfogadható álláspontra való áttérés. A második - garanciát szeretnénk kapni az Európai Uniótól arra, hogy az EU még hosszú ideig Oroszországtól fog gázt vásárolni, Oroszország továbbra is el fogja adni neki gázt, amelyet Ukrajnán keresztül fog szállíttatni" - mondta Azarov.

A miniszterelnök sajnálatát fejezte ki arra nézve, hogy Ukrajnának nem sikerül megfelelő megállapodásokat elérni Oroszországgal és az Európai Unióval – írja a Podrobnosti.ua internetes hírportál. A miniszterelnök szerint enélkül lehetetlen Ukrajna gáziparának stabil fejlesztéséről beszélni.

 Azarov a következőképp kommentálta az Oroszországgal folytatott tárgyalásokat: "Nem mondhatnám, hogy bármiféle előrelépés történt volna a tárgyalások során. De azért azt sem mondhatnám, hogy ölbe tett kézzel ülnek" - jegyezte meg.

 Azarov megjegyezte, hogy optimizmussal viszonyul ezekhez a tárgyalásokhoz, mivel Ukrajna és Oroszroszág egymás stratégiai partnerei.

 

(Forrás: Kárpátinfo)