vissza a főoldalra

 

 

 2011.01.28. 

Botrány a debreceni Jobbikban

Juhász Kálmán, a debreceni Jobbik szervezet tagja, többedmagával kilépett a pártból. Kilépése után az interneten is megjelent Kulcsár Gergelynek, a Jobbik országgyűlési képviselőjének címzett levelében azt állítja, hogy a Jobbik debreceni szervezete fiktív számlát számolt el, melyet ő állított ki. A levélben Juhász megemlíti, hogy „fizikai inzultus” érte Vona Gábor rendezvényén.

Kulcsár Gergely (képen) sajátos válaszlevelében lepatkányozta Juhászt, majd az országgyűlési képviselői státusszal meglehetősen nehezen összeegyeztethető megjegyzést tett: „Arról miért nem beszélsz, hogy korábbi üzlettársaid miért vágtak pofán és miért keresnek még a mai napig is a zsákai címeden? Inkább köszönetet mondhatnál nekem/nekünk, hogy nem mondtuk el nekik a debreceni címedet.” Az alvilági stílusú levelezést a Jobbik debreceni alelnökének körlevele teszi teljessé. „Természetesen keressük a jogi,büntetőjogi lehetőségeket a felelősségre vonás vonatkozásában, ami az ügynek nem a személyek elleni vonatkozásai, hanem a szervezet vezetőségi tagja elleni támadás a fő motiváló oka. Üzenet is kíván ez lenni, mely a fegyelem, és a védelmi mechanizmus fejlődését hivatott transzparenssé tenni.” – áll a helyesírási, értelmi és stiláris hibáktól hemzsegő körlevélben. „Hiteltelenségük sajnálatos de ékes bizonyítéka az is, hogy többek között a személyem nemzeti, faji identitását megkérdőjelezték. Akik régebb óta és jobban ismernek azok tudhatják rólam, hogy a nevem ritkasága okán igen régi, az ezerhétszázas évekig ismert a családfám, ami kilenc generációt foglal magába.” – nyugtatja meg a tagtársakat az alelnök.

A levelezést kommentáló, a Jobbikból korábban kilépő egykori tagok szerint hasonló viták folynak a legtöbb Jobbik szervezetben. Az egykori tagok különösen fájlalják, hogy miután a Jobbik-vezetők jól fizetett posztokat kaptak, igyekeznek a pártból eltávolítani azokat, akik ígéreteiket számon akarják kérni.

 

(sz)