vissza a főoldalra

 

 

 2011.06.03. 

Elsőként Fenes Ivánt díjazták

A Dunaszerdahelyi esperesség újonnan alapított, „PRO BONO ECCLESIAE – ARANYKERT”díját elsőként Fenes Iván Bős nagyközség polgármestere vehette át.

Az ünnepélyes Aranykert díj átadására május 30-án került sor a bősi kultúrház nagytermében. Herdics György, a Dunaszerdahelyi esperesség apátja elmondta, hogy a díjat azok kapják, akik munkásságuk és életük során sokat tesznek az egyházért és a magyarságért. Tiszteletben tartják és odafigyelnek a kereszténységre. Szívügyüknek tekintik a magyar iskolák és a magyar nyelv fennmaradását. Tesznek azért, hogy a csallóközi települések szorosan összetartozzanak. Ezek alapján és a Dunaszerdahelyi esperességre beérkező javaslatok alapján díjazták elsőként Fenes Ivánt, Bős nagyközség polgármesterét.

Fenes Iván így reagált a megtisztelő díjra: „Jó barátságot ápolok az esperesség tagjaival. Már februárban volt szó erről a díjról, de akkor meg sem fordult a fejemben, hogy én nyerem el elsőként. Ma pedig már itt tarthatom a kezemben. Jóleső érzés. Kötelezi az embert arra, hogy folytassa ezt a kemény munkát, amit az egyházért és a magyarságért tesz.”

A polgármester elmondta, hogy az elismerést nem csak ő kapta, hanem ez az egész bősi közösség érdeme is.

 

(Mészáros György, mkp.sk)