vissza a főoldalra

 

 

 2011.05.06. 

Hisztériafejlesztő sameszek

Richard Field ingatlanfejlesztő család sarja. Az ingatlanfejlesztői mivoltból talán egyenesen nem következik a magyar közéleti hisztériák fejlesztése. Mégis, Field úr volt megjelölve, mint aki a Lehet más a Politika, egészen pontosan Schiffer András kampányát finanszírozta. Eztán senki sem firtatta, hogy ugyan miből kampányol az LMP, Schiffer pedig bejutott a parlamentbe. Közben a csendes amerikai alapítványt hozott létre. Az American House Alapítvány elsősorban Jász-Nagykun-Szolnok és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében kezdte meg tevékenységét. A Vöröskereszttel közös – amúgy igen hasznos – tej- és kenyérosztás után átléptek a program második fokozatába: Csillebércre szállítottak gyöngyöspatai cigány nőket és gyerekeket. Miért?

Ellentétben az LMP-vel, a Jobbik nem talált ki ilyen vidám amerikai nagybácsis történetet, így a Vonáékat pénzelő családok nacionáléjáról csak találgatunk. A 2008-as európai parlamenti kampány óta kérdezzük, ki adta a pénzt, de választ nem kapunk.

A Keletről és Nyugatról érkezett pénzek mindenesetre két parlamenti pártot is létrehoztak. A két párt finanszírozói most közösen találták meg a cigányokat. A cigányok pedig néznek, mint a vett malac.

A gyöngyöspatai buszokat még javában szellőztették, mikor a nemzetközi sajtó – Field úr hazugsága alapján – már ordította: cigányokat evakuált a Vöröskereszt egy kelet-magyarországi faluból, mert paramilitáris egységek gyakorlatoznak a csalitosban. A Vöröskereszt képviselői alig győzték cáfolni az álhírt.

A paramilitáris egységekről kiderült, hogy valójában néhány egyenruhafetisiszta katonásat játszik, akik magukat Véderőnek nevezik és amúgy az amerikai hadsereg nemrég leváltott egyenruhájában járkálnak.

Pintér lement Gyöngyöspatára, a hülyegyerekeket elvitték. Dúró Dóra, a Jobbik szóvivője, pedig középiskolai butakislány hangján elmondta: a Jobbiknak semmi köze a Véderőhöz, sőt. Megkérjük a kedves szülőket, hogy az ebédpénzt május 30-ig fizessék be, a hajdúhadházi osztálykirándulásról készült képeket pedig 27-éig válasszák ki.

Csakhogy a Jobbik, akárcsak Mr. Field, hazudik. Mert hogyne volna közük az egész műbalhéhoz! Ők találták ki a masírozósdit – csendben jegyezzük meg, hogy Bencsik András arculatterveinek megfelelően –, ők hazudnak folyamatosan hol betörőfogásról, hol gyilkosságokról, és legfőképpen ők szabadítják rá a Morvai Krisztina mintájú szörnyeket a közéletre.

Most éppen dr. Borbély Andreát kellett végigszenvednie a Duna tévét gyanútlanul bámulónak. A nagyszerű jogvédő, akárcsak Morvai, óriási önbizalommal ordítozta, hogy már miért ne masírozhatnának egyenruhába öltözött valakik csendőrség feliratokkal? Már miért ne lehetnének a Jobbiknak saját egyenruhásai, saját munkásőrei, saját ifjúgárdistái?

A vallásos zsidók a hanuka ünnepén kihelyezik az ablakba a nyolcágú gyertyatartót, a Menórát. A kilencedeik gyertyával, a sameszszel (eredeti jelentése: szolga, templomszolga) gyújtják meg a többi nyolcat, minden este egyet.

A keleti és nyugati pénzekkel ügyeskedő sameszek most két oldalról kezdtek a gyújtogatáshoz. Baloldalról egy amerikai samesz cigányokat menekít, míg jobbról kétes származású, de magyar állampolgár sameszek gárdákat szerveznek. A rendes hanuka nyolc napig tart, ez a politika már évek óta. Lassan ideje befejezni.

 

Csorja Gergely