vissza a főoldalra

 

 

 2011.05.20. 

Képviselők azt kérik Lucenkótól, hogy hagyja abba az éhségsztrájkot

64, több frakcióhoz tartozó képviselő arra kéri Jurij Lucenko volt belügyminiszter, hogy hagyja abba az éhségsztrájkot – közölte a Népi Önvédelem párt sajtószolgálata.

 „Azt kérjük Öntől, hogy hagyja abba az éhségsztrájkot és gyűjtse össze minden erejét. Tisztában vagyunk azzal, hogy korlátozott jogi eszközei vannak az igazságtalanság és szándékosság elleni küzdelemben. De önre, mint egy igazi hazafira, szüksége van Ukrajnának és nekünk is szükségünk van önre” – szerepel a képviselők felhívásában.

 „Arra buzdítjuk, hogy hagyja abba az éhségsztrájkot és szedje össze a jelenlegi rendszerrel szembeni harchoz szükséges erőt. Együtt fogunk  győzni!” – jegyezték meg a képviselők.

 Mint ismeretes, a tegnapi nap folyamán a főügyészség a Jurij Lucenko volt belügyminiszter elleni vádhatározatot a  pecserszkiji kerületi bíróság elé terjesztette felülvizsgálat céljából – írja a Podrobnosti.ua internetes hírportál.

 Április 22-én a Kijevi Fellebbviteli Bíróság május 26-ig meghosszabbította Jurij Lucenko előzetes letartóztatásának idejét. Ezt követően, még ezen a napon a belügyminiszter éhségsztrájkot hirdetett.

 

(Forrás: karpatinfo.net)