vissza a főoldalra

 

 

 2011.05.27. 

Negyedszer is nyertek a bringás szerzetesek

Az egyetemek és a főiskolák kategóriájában immár negyedszer a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola végzett az első helyen a Magyar Kerékpáros Klub által meghirdetett Bringázz a munkába! elnevezésű, május elejéig tartó versenyen, jelentették be a szervezők.

 A nemes „küzdelemben” közel hatszáz intézmény indított saját csapatot. A dolgozók és a diákok az öthetes kampányidőszakban több mint 1600 alkalommal öltönyben és csaknem háromezerszer szoknyában, illetve szerzetesi habitusban tekertek munkahelyükre, míg gyerekkel több mint 3200 esetben kerékpároztak. A főiskolák és egyetemek versenyét a budapesti Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola hallgatói nyerték, míg a múzeumok versenyében a Néprajzi Múzeum dolgozói pattantak nyeregbe a legtöbbet.

A Sapientia főiskola rektora, Orosz Lóránt ferences szerzetes, kánonjogász maga is mindennap biciklivel teszi meg az utat a Margit körúti rendház és az Erzsébet híd pesti hídfőjénél lévő főiskola között, igaz, hogy általában nem a ferencesek megszokott barna csuhájában, hanem kényelmes biciklis öltözetben, bukósisakkal és láthatósági mellénnyel.

 

(Forrás: ofm.hu)