vissza a főoldalra

 

 

 2011.03.11. 

Elkoszorúzta, mint Novák

Egészen kevés ésszel is lehet valaki országgyűlési képviselő. Erre példákat leginkább a Jobbikban és a szocialista pártban találhat. A hétre Novák Előd hülyesége jutott. A történet legfelháborítóbb része, hogy Novák a Magyar Országgyűlés kulturális bizottságának tagja. Ez tulajdonképpen az egész bizottságot idézőjelbe teszi, mert az ellentétes erők ugyebár kioltják egymást.

Történt ugyanis, hogy a Jobbik Karcagon koszorúzni akart. A Becsület Napján ünnepelni most nagyon divatos a háborús filmeken felnőtt generáció körében, bár arról a végtelenül elkeseredett, utolsó erőfeszítésről, arról a mai magyar ember számára elképzelhetetlen mészárlásról, amit a szovjet csapatok rendeztek a Budai Várból kitörő, egészen pontosan kitörni szándékozó német és magyar katonák között, a koszorúzó, fekete bomberben, vagy éppen árpád-sávos sálban feszítő fiatalok túlnyomó többsége mit sem tud. Nekik ez valamiféle rendszerellenes megnyilvánulás, valami félig-meddig tilosban részvétel. Kicsit hecc is.

Karcagon most lényegében az egész világháborús tragédia, az egész magyar jövőt megkérdőjelező bukás borzalmait tették nevetség tárgyává.

Novák Előd, ez a felpofozott vicc megkoszorúzta az emlékművet, melynek hátuljára ezt vésték: Örök emlékül a haláltáborokban és munkaszolgálatosokként meggyilkolt 446 karcagi zsidó mártírnak” Tette ezt az 1945. február 12-i kitörés alkalmából. Megkoszorúzott egy emlékművet, amelyről azt sem tudta, hogy mi az. Ez az ember felszólal az Országgyűlésben, nyilatkozik boldog-boldogtalannak, országos tényezőnek képzeli magát és a pártot, amit alágründoltak, de nem képes megállapítani egy emlékműről, hogy ott mire köllene emlékezni.

Mindegy, ha itt vagyok, megkoszorúzom.

Miután az őfajta mentális sérültek közül az egyik megírta, hogy holokauszt-emlékművet koszorúzott meg a Jobbik, Novák flegma magyarázatba kezdett kedvenc szavával: pikáns tévedés volt. Ha idáig maradtak kétségek Novák elmebeli képességeiről, akkor ezután teljes bizonyossággal megállapíthatjuk: nem okos. Ugyanis miután nagy nehezen elolvasták a zsidó áldozatokra emlékező feliratot, még mindig nem sikerült rájönni az emlékmű mibenlétére. Nem, IQ-betyárunk szövegértési képességét meghaladta „A II. világháború áldozatainak emlékműve.” felirat. Mi lehet ez?

Második világháború… zsidó… második világháború…. zsidó: megvan: holokauszt-emlékmű. Pedig, az emlékmű valójában Karcag II. világháborús halottainak állít emléket. Kedves szülők, gyermekük szövegértésből elégtelen, ezért a Kulturális Bizottságból kérem, írassák vissza az általános iskola hatodik osztályába. Köszönöm.

 

czyba