vissza a főoldalra

 

 

 2011.03.18. 

A szerb államfő hatékonyabb kormányzást vár el

Boris Tadić szerb elnök elvárja, hogy az átalakított szerb kormány csapatmunkát folytat majd, s sokkal hatékonyabb lesz, s határozottabb válaszokat ad a polgárok gazdasági problémáira. Hiszem, hogy a miniszterelnök és a miniszterek is felfogták a helyzet komolyságát.

Mint ismeretese, a szerb parlament képviselõi tegnap etse megválasztották az új minisztereket és azok mindjárt letették az esküt. Mirko Cvetković kormányfõ átvette a pénzügyi tárcát is, Verica Kalanović a G17 Pluszból pedig új kormányalelnök lett.

Dušan Petrović új kereskedelmi és mezőgazdasági miniszter ma közölte, hogy a kormány hamarosan olyan intézkedéseket hoz, amelyek következtében majd növekszik a kivitel és stabilizálódik a hazai piac is. Az első intézkedés már ma vagy holnap ismeretes lesz. A kilátásba helyezett kenyérdrágulást illetően azt mondta, hogy tárgyalnak majd minden fontos tényezővel és kifejezte reményét, hogy sikerül szociális konszenzusra jutni az ügyben.

A szerb parlament mai ülésén pénzügyi törvényekkel foglalkozott. A vagyonadó módosítása szerint a köztulajdonban levő telkek bérlői és az állami mezőgazdasági földek bérlői nem fizetnek adót a 10 árnál kisebb földterületre. Ez visszamenőleg az év elejétől lesz érvényes. Törvénymódosításnak köszönhetően nem lesznek megadóztatva a 3,5 tonnánál könnyebb tehergépkocsik, írja a Beta.

 

(forrás: vajma.info)