vissza a főoldalra

 

 

 2011.03.18. 

Ukrajna még nem döntött Líbiával kapcsolatban

Ukrajna egyelőre még nem dolgozta ki álláspontját a Líbiában zajló eseményekre vonatkozóan, közölte Olekszandr Dikaszurov, az ukrán külügyminisztérium szóvivője.

"Gondosan elemezzük az eseményeket, és a megfelelő időben értékelni fogjuk Líbia belpolitikai helyzetét" - jegyezte meg a diplomata.

 Dikaszurov megjegyezte, hogy Kijev  körültekintően fogja meghozni döntéseit, mivel  az ENSZ és más nemzetközi szervezetek következtetéseit elemezve sokkal globálisabban tekint a líbiai eseményekre.

 Dikaszurov közölte, hogy március 14-én Líbiából még 434 ukrán állampolgárt evakuáltak – írja a Tsn.ua internetes hírportál.

 Március 14-én Oroszország pénzügyi szankciókat vetett ki Kadhafira, befagyasztotta oroszországi bankszámláit. Ezenkívül Dmitrij Medvegyev orosz államfő rendeletben megtiltotta Moammer Kadhafi líbiai vezető, politikai köre illetve családtagjai beutazását Oroszország területére.

 Mint ismeretes, Líbiában tovább folytatódnak a Moammer Kadhafi támogatói és rendszerének ellenzői közötti fegyveres összecsapások.

 

(Forrás: karpatinfo.net)