vissza a főoldalra

 

 

 2011.11.11. 

Berényi és Bugár levélváltása

Miután az MKP Országos Tanácsa szombati ülésén annak ellenére, hogy a Most-Híd elutasította a két párt koalícióját, úgy értékelte a helyzetet, hogy egyenrangú partnerként tárgyalniuk kellene a választásokon való együttműködésről, az MKP elnöke levelet írt a Most-Híd elnökének. Berényi József levelére Bugár Béla november 8-án válaszolt, ezzel kapcsolatban az MKP sajtóközleményt adott ki.

 A Most-Híd internetes oldalának tájékoztatása szerint Bugár levelében közölte, hogy "a Híd bízik abban, hogy a politikai realitások figyelembevétele előrelépést fog eredményezni ebben a kérdésben. A részletek megtárgyalására a Híd elnöke 2011. november 11-én várja az MKP képviselőit".

 Portálunk kérdésére Berényi József megerősítette, hogy Bugár levelét megkapta. Az MKP elnöke sajnálja, hogy a Most-Híd nem hajlik a partneri alapon történő tárgyalásokra, és továbbra is kizárólag a saját listájukban látják az együttműködés lehetőségét. Nem arról kellene szólni az esetleges együttműködésnek, hogy az MKP politikusai hogyan erősítsék meg a Híd választási listáját. Az MKP a következő sajtóközleményt adta ki: Legfontosabb a közösség érdeke - A Magyar Koalíció Pártja november 8-án megkapta a Most-Híd válaszát az MKP Országos Tanácsának november 5-én megfogalmazott tárgyalási ajánlatára. Sajnálattal tapasztalja azonban, hogy a válaszlevélben – ultimátumszerűen - az MKP politikusainak a Most-Híd választási listáján való indulása elfogadásához kötik tárgyalási (?)  meghívásukat.

Az MKP Országos Tanácsának döntése - ahogy azt a Most-Híd elnökének elküldött levél leírja – arról szólt, hogy „az MKP mindennemű együttműködést csakis az egyenrangú partneri viszony alapján vállal fel.” Az MKP továbbra is vallja, hogy a szlovákiai magyar közösség érdeke azt kívánja, hogy a két párt egyenrangú partnerként megtárgyalja a választásokon való közös indulás minden módját és feltételét.

Egyben sajnálattal állapítja meg, hogy az MKP OT tárgyalási ajánlatára a Most-Híd részéről érdemi választ nem kapott. Az MKP továbbra is nyitott az egyeztetésre az egyenrangú partnerség elve alapján.

 Bugár közölte, ezzel az ügyet ők lezártnak tekintik.

 

(Felvidék.ma)