vissza a főoldalra

 

 

 2011.11.11. 

Veszedelmes fráterek

2000 őszén egy 100 millió forint készpénzzel kiemelten közhasznú alapítvány kuratóriumának elnöki székébe ülhetett Elek István (alsó képen) közíró, Debreczeni József haverja. 2001-ben másfél milliárd forint támogatásban részesült, 2002-ben 500 millió jutott az Elek elnökölte alapítványnak, és egy Andrássy úti villában kezdhette meg működését. A liberálbolsevik sajtó hörgött, hogy a Fidesz, hogy a saját emberét, hogy a saját politikáját és ráadásul állami pénzből és a többi és a többi. Elek váltig állította, hogy neki aztán köze nincs a Fideszhez, a jobboldaliság vádját pedig egyenesen visszautasította. Most azt mondom, joggal, hiszen a jobboldaltól kapott 2 milliárd forint elfolyt Elek kuratóriumi elnöksége alatt eredmény nélkül, ellenőrzés nélkül. Mégis az ellenőrzés fontosságáról és szükségességéről feltűnően sokat elmélkedik, mióta az LMP-ben Cohn-Bendit (felső képen) oldalán találta meg szellemi otthonát. Nyílt levéllel támadta közvetlenül a kormányalakítás után talán az alkotmánymódosítás ügyében Lázárt, nyílt levéllel bombázta a Magyar Nemzetet, számon kérve, miért írják, hogy Hellerék lenyúltak 500 milliót egy balliberális kultúrharcos brigáddal.

Nem érdekes? Aki az ellenőrzést a jobboldal tekintetében elengedhetetlennek tartja, egyenesen sértésnek veszi, ha a baloldalon felvetődik az elszámoltatás szükségessége.

S most aztán végképp betelt a pohár Eleknél. Ugyanis Daniel Cohn-Benditnek jogtipró díjat szavazott meg a Szabadság Kör, melynek ő is tagja volt. De most kilépett, mivel a vörös brigádok háza táján szocializálódott terrorista barátját, a hivatásos anarchistát, az aberrált pedofilt, akit Franciaországból 68-ban kitiltottak, felterjesztették a jogtipró díjra. Elek összeszorított fogai közül süvölt a gyűlölet: Ti vagytok képesek azzal előállni, hogy Daniel Cohn-Benditnek megszavazzátok a jogtipró díjat állítólagos Magyarország-ellenes megnyilvánulásai miatt? Hogy meritek, mikor a kritikája… a lényeget illetően nagyon is helyén való. Javaslom, hogy a jogtipró díjra Orbán Viktort és saját kormányotokat terjesszétek fel.

Nos, a hivatásos anarchistát, aki egyébként, bocsánat, de a katedrára rondított, valóban sértés jogtipró díjjal kitüntetni. Börtönben lenne a helye. Okulásul álljon itt Ady kifakadása egykori magántanítványáról (Kun Béla. Történelmi grimasz, 1929), melyet Herczeg Géza örökített meg:

»Súlyos betegségében Ady Endrének is fülébe jutott, hogy Kun Béla, az egykori magántanítvány, akinek ő valaha Kolozsvárott privátleckéket adott, visszatért a hadifogságból, és hogy egyre nagyobb jelentőségű lesz.«

Vigyázzatok, nagyon vigyázzatok, ez egy nagyon veszedelmes fráter, ez még nagyon nagy csúfságot fog elkövetni. Ha nem vigyáztok rá, ugyanazt csinálja az egész országgal, amit egykor kisdiák korában a tanárával csinált. Vigyázzatok a disznóra! Alig tízéves volt, talán elsős gimnazista, valami miatt megharagudott az osztályfőnökére, talán beírták az osztálykönyvbe, furcsa módon bosszulta meg magát. Kora reggel bement az osztályba és – odarondított a katedra alá. Vigyázzatok rá, mert ha nem vigyáztok rá, azt fogja csinálni az egész országgal, amit egykor a katedrával csinált. Be fogja piszkítani az egész országot. Veszedelmes fráter!

 

czyba