vissza a főoldalra

 

 

 2011.11.30. 

Megjelent a Magyar Fórum XXIII. évfolyamának 48. száma!

A tartalomból:

Csurka István: Történelemhamisítás

Az idő összetorlasztása (2.oldal)

Most, Magyarország térdre kényszerítésének drámai fordulataiban különösen nagy jelentősége van ennek az eseményfeltorlasztó manipulációnak. Amikor a kormány szembesült a nemzetközi büntető-buktató tőke szándékaival és túlerejével és magára hívta, beismerve vereségét, az IMF-et, a közvélemény még fel sem ocsúdott és már jött a leminősítés, és azóta is zuhannak ránk az újabb intések, fegyelmezések. November 28-án Barroso EU-főember közölte, hogy Magyarország 2012- ben húsz százalékkal kevesebb EU forrást kap, mint kapott még 2011-ben. Vagyis az EU bizottsága nyíltan felzárkózott tönkretevőinkhez. Nem támogatja a bajba jutott országot, hanem nehezíti a helyzetét, nyilván az IMF-el egyeztetve. De még ugyanezen a napon előkerült egy zavaros elképzelés a Népszabadságban, majd este az ATV sajtóklubjában, a négy jól informált liberál-bolsi fejtegetéseiben egy 2012 elején tartandó előrehozott választásról. Erre, ahogy ők mondják, azért volna szükség, hogy erősítse meg vagy vesse el a spekulációs tőke által – nyilvánvalóan a Soros György pénzeiről van szó – megvert Orbán-kormányt. Erről a tavaszi választásról mint elkerülhetetlenről beszélnek. Mi van a háttérben? Az IMF valószínűleg bele fog egyezni abba az ernyőkénti visszatérésbe, amit a kormány hangoztat, de ezt az előrehozott választást ki akarja kényszeríteni. Ezzel jön ide. Még megegyezés sincs, de feltétel már van. Ez az előrehozott választás a kétharmados többség felszámolását jelenti. A kétharmados többség 2014-ig szóló kormányzást és az új alkotmány 2012. január elsején való életbe léptetését jelenti. Ha ehhez képest márciusban előrehozott választást tartanak, az az alkotmány elvetését, felülírását és egy új IMF Soros diktálta rendszer életbe lépését hozza el, akármilyen eredménye lesz is ennek az előrehozott választásnak. Az IMF még el sem kezdte itt a tárgyalást, ezt a feltételt már közölte.

 A Puskás-hagyatéknak itthon van a helye

Buzánszky Jenő a Nemzet Sportolója, az Aranycsapat tagja (3.oldal)

Puskás Öcsi a világ talán legismertebb magyarja. Szerintem mindenkinek van olyan története, hogy külföldön járva, magyarságuk kapcsán azt hallották elsőként, hogy „Puszkász”. Puskás Ferenc Magyarországon született, itt vált világhírű labdarúgóvá és bár közben bejárta a világot, élete utolsó éveire ismét hazatért, itthon is temették el. Akárhonnan közelítjük tehát meg, arra az eredményre juthatunk, hogy ezeknek a tárgyaknak, ereklyéknek itthon van a helyük!

 A móri példa

A közmunkaprogram keretein belül dolgoztak roma brigádok (4.oldal)

Móron a történelem, a kultúra, a német nemzetiségi hagyományok, a művészet, a kiváló minőségű bor, a jellegzetes gasztronómia mind jelen van. A 2013-tól felálló járási struktúrában Mór városa, helyzetéből adódóan központként működhet. A móri kistérségben jelenleg is kézenfekvő a település gazdasági és közigazgatási szerepe. Vendégünk Fenyves Péter, Mór polgármestere.

 Horvátország választ

Nem felejtette el a hatalom, hogy a honvédő háború idején a horvátok mellé álltunk (5.oldal)

December 4-én Horvátországban parlamenti választások lesznek. A Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége (HMDK) október 8-ai elnökségi határozata értelmében a szervezet színeiben a Jankovics Róbert–dr. Szántó Tibor páros indul. Programjáról és a kampányról Jankovics Róbertet, a HMDK ügyvezető elnökét kérdeztem.

 A csőcselék lincshangulatot gerjeszt Esztergomban

Tétényi egyszer sem határolódott el, sőt „jó kis közösségnek” nevezte a fenyegetőket (7.oldal)

Steindl Balázs (Fidesz-KDNP): Egy gyúlékony anyaggal teli üveggel próbálták meg felgyújtani képviselő úr otthonát. A gyújtogatók az ablakon próbálták meg bedobni a meggyújtott, feltételezhetően olajszerű éghető anyagot, amelyet a helyszínen találtak meg a rendőrség emberei, a gyufával együtt. Petróczy Gyula és felesége épp abban a szobában aludt, ahova az üvegeket dobták. Biztos vagyok benne, hogy ez a pénteki nap folyamánya.

 Az MSZP célja: elvenni a sikeresen gazdálkodó cégek nyereségét

Botka úr legújabb szokása, hogy a közgyűlések végén előadja, mekkora kárt okoz a Fidesz a városnak (7.oldal)

Botka László gyurcsányista polgármester azt állította: 337 millió forinttal nőtt a működési hiány, mert a Fidesz– KDNP frakció javaslatára pluszforrásokhoz jutott a Szegedi Közlekedési Társaság, az Ifjúsági Ház és a Városi TV. Más számrendszerben számol tán a polgármester úr? – kérdeztem dr. Gyimesi Lászlót, a Fidesz szegedi elnökét, a párt közgyűlési képviselőjét, városfejlesztési tanácsnokot.

 A magyar kormány nem rögtönöz a nemzetstratégia területén

Szlovákia kettős mércét alkalmaz (9.oldal)

Zárónyilatkozat elfogadásával ért véget a MÁÉRT kétnapos plenáris ülése, amelyet minden résztvevő – köztük Felvidékről a Magyar Koalíció Pártja – aláírt. Arról, hogy most, amikor egy magyar származású embert megfosztottak állampolgárságától, a szlovákiai magyarság helyzete a 10. MÁÉRT- ülésen mekkora figyelmet kapott, Berényi Józseffel, a Magyar Koalíció Pártja elnökével beszélgettünk.

 Hagytuk egy torz nyugati, tengerentúli szellemiség uralkodását

Hiller intézményes csoportérdek alapján – pártalapokon – döntött a kultúra egészéről (10.oldal)

Dárday István filmrendező: Emögött anyagi érdekű csoportok állnak, akiknek fontos, hogy ne autonóm személyiségek, tisztánlátó közösségek, a többség mellett elkötelezett politikusok álljanak elképzeléseik útjába. Ezért hamisak a történelemkönyveink, túloznak vagy hazudnak a reklámok, s ezért az értelem helyére, mindenek elé, a fogyasztás imádatára való nevelés kerül. Nem kívánok általánosítani, de mindezeknek a törekvéseknek az egyik legkegyetlenebb, leggonoszabb eszköze a média és a televízió jelentős része. Sajnos kialakult egy olyan helyzet, hogy ami a képernyőre kerül, az válik az emberek számára valósággá.

 Tarkabarka színtelenség

(Puccini: Bohémélet – Miskolci Nemzeti Színház) 12.oldal

Ugyanakkor ezen csicsás tarkabarkaság mögül hiányoztak az élet, mégpedig a verizmus által sugárzott és megkövetelt élet színei. Esetünkben a párizsi bohémvilág színei. A figurák pedig eléggé karikírozottak voltak. Rodolfo, a költő egy verseskötetet szorongat, a festő inge túlzottan festékes, a zenészt papagájtarka öltözéke pedig teljesen zenebohóccá alacsonyítja le, Mimi túlzottan sápadt, beteges, Musetta túlságosan is örömlány… A magánénekesi gárda díszei – és ezt nem udvariasságból írom – a Mimit és Musettát alakító énekesnők voltak.

 Tarlós István döntése pártatlan és szakmai

Nem elegendő a tehetségkutatás, tehetséggondozásra is szükség lenne (20.oldal)

Poór Péter: Meggyőződésem, hogy Dörner György nagyon jól ismeri a magyar drámákat, színműveket, a színházi világot. Miért is ne legyen egy olyan színház, ahol a magyar darabokat részesítik előnyben?

 

Keresse a Magyar Fórumot csütörtöktől az újságárusoknál!

Vagy fizessen rá elő!

info@magyarforum.hu

telefonszám: 06-30-7545-012

A Magyar Fórum Kiadóhivatalának nyitvatartási ideje:

szerda: 8.30–15.30 csütörtök: 8.00–12.00

Cím: Budapest IX., Ráday u. 32., I. em. 3.