vissza a főoldalra

 

 

 2011.11.25. 

Ötvenkét egész hattized

Ebben az arányban győzött az időközi választáson a Fidesz– KDNP jelöltje, Láng Zsolt a budai választókerületben, 38%-os részvétel mellett. A választás érvénytelen volt mint választás, de megmutatott valamit, amit különösen a mai válságos időkben nem árt hangsúlyozni.

Komoly erővel és határozottsággal bizonyította ez az eredmény, hogy a Fidesz jelenleg választás útján leválthatatlan. Mégis, egyébről se hallani, olvasni a balliberális lapokban, a külföldi ellenséges elemzőktől, hogy Orbán rövidesen le lesz váltva. S ha előrejelzést készít valaki 2014-re, nem tételezheti fel, hogy az egymással semmilyen tekintetben nem kompatibilis ellenzéki pártok annyira megerősödnek, hogy akárcsak a leváltás közelébe kerüljenek. Akkor pedig a leváltás csak zavargás révén, erőszakos úton és külső beavatkozás segítségével történhet. Márpedig számosak azok a szakértők, újságok és újságírók, akik mit sem törődve a választási tényekkel, a gyors váltást jósolgatják. Ezek nyilván tudnak valamit, és már érzékelik is a beavatkozás tényeit. A közelmúltban két európai országban történt nem választás útján kormányváltás és mindkét esetben a külföld és a romló pénzügyi helyzet, a felhalmozódott adósságtömeg kényszerítette ki a változást. Papandreunak és Berlusconinak is kis többsége volt, és a bizalmi szavazáson a saját pártjukból és szövetségeseik néhányától sem kaptak bizalmat.

A kormánytól és az egész keresztény magyarságtól mégis különös figyelmet és fegyelmet követel ez. A Fidesznek kétharmados többsége van, és elképzelhetetlen akkora mértékű belső szakadás, amely Berlusconi sorsára juttatná Orbánt. És mégis kántálják, állítják, hazudják és öngerjesztik ezt a változatot. Többen, mint kellene. Az egész világ egy gerjesztett, mesterséges válságban él, talpon csak az erősen összetartó nemzetek maradnak.

Ezt üzeni a budai győzelem.

 

Csurka István