vissza a főoldalra

 

 

 2011.10.21. 

Degert: vizsgálat a szervkereskedelem ügyében

Az EU szerbiai misszióvezetője, Vincent Degert várakozásai szerint hamarosan megkezdődik az EU különleges csoportjának az 1999-es koszovói szervkereskedelemmel kapcsolatos vizsgálata.

Degert a Tanjugnak kijelentette, John Clint Williamson főügyész, a különleges vizsgálóbizottság vezetője az elkövetkező két hét során Szerbiába látogat, s a vizsgálat operatív részének ezt követően hamarosan meg kell kezdődnie.

Újságírói kérdésre, miszerint miért volt szükség ennyi időre a vizsgálat megindításához, Degert azt válaszolta, hogy a bizottság összeállítása komoly és felelősségteljes dolog, hiszen meg kellett találni a megfelelő embereket, akiknek erre az időre ott kellett hagyniuk munkahelyeiket, s meg kellett ismerkedniük az esettel. „Most megvan a csapat és a vizsgálat hamarosan megindul”, nyilatkozta ma Degert Belgrádban az emberkereskedelem elleni küzdelem európai napjáról való megemlékezésen. Mint mondta, a vizsgálóbizottság a nyomozás során együttműködik majd Dick Martyval, aki a koszovói emberkereskedelemmel kapcsolatos jelentést is készítette. „Azonban, a vádak szintjéről most már a bizonyítékok szintjére kell lépni, s ez nehéz munka”, szögezte le Degert.

 

(Tanjug)