vissza a főoldalra

 

 

 2011.10.21. 

„Otthonról haza!” Felhívás a Magyarországon élő erdélyiekhez

„Az ember a szíve mélyén örökké oda való, ahol született.”

(Tamási Áron)

 Romániában 2011. október 20-31. között népszámlálásra kerül sor. Ezen a népszámláláson a külföldön élőket két csoportra osztják: akik tartósan, valamint akik ideiglenesen élnek külföldön. Románia lakosságába csak azok számítanak bele, akik az ideiglenesen külföldön élők csoportjába kerülnek.

 Amennyiben Ön román állampolgár (is), és az elmúlt 12 hónapban volt otthon (Románia területén), akkor elvileg a csupán ideiglenesen külföldön tartózkodók kategóriájába esik. Fontos, hogy hozzátartozói így jelentsék be, vagyis hogy az otthon maradt hozzátartozóik Önöket a G (háztartás) űrlapra és a P (személyekre vonatkozó) űrlapra is felvezettessék. Ennek érdekében időben gondoskodnia kell arról, hogy otthon maradt hozzátartozójánál legyen egy fénymásolat az Ön személyazonossági igazolványáról, kiskorúak esetében születési bizonyítványról. Ha nem sikerül eljuttatnia a fénymásolatot, akkor az is megoldás, ha a személyi számukat (CNP) felírják a hozzátartozóik. Végső esetben a biztos ezek hiányában is köteles nyilvántartásba venni a közölt adatokat.

 Kérjük, hogy az Ön nyilvántartásba vételével járuljon hozzá a magyar közösség számarányának növeléséhez, amely feltétele a romániai magyar közösség nyelvi és kulturális jogainak megtartásának és fokozott érvényesítésének.

 Lehetőségei szerint népszerűsítse felhívásunkat Erdélyből elszármazott barátai, ismerősei körében is. További információk a www.magyarnaklennijo.ro honlapon, illetve a nepszamlalas@emnt.org e-mail címen.

 Segítségét köszönjük!

 

 Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács

népszámlálási bizottsága