vissza a főoldalra

 

 

 2011.110.02. 

Megjelent a Magyar Fórum XXIII. évfolyamának 44. száma!

A tartalomból:

Csurka István: Az Intendáns rovata (címlapon)

Ebben a rovatban, amelynek felvetéseit hetente a Magyar Fórumban is közreadjuk, a felvetődő elvi és technikai, anyagi és erkölcsi problémákra akarok rávilágítani. Eltekintek azonban a hetek óta folyó hisztérikus tiltakozó mozgalom válaszra méltatásától, az értelmetlen vitától, mivel teljes mértékben kielégít, hogy a vádlók és a bennünket nácizók között ott van a filozófusbotrány ötvenmillió forint módfelett gyanús és részrehajló szétosztásával megvádolt Heller Ágnes, mint színházi tekintély, nemkülönben a Magyar Ellenállók és Antifasiszták szövetségének elnöke, talán mint dramaturg... Tekintetem valós és időszerű problémákra vetem. Ezek közül is első, hogy hogyan és miként zajlik le az átadás és átvétel. Dörner György 2012. február elsejével van kinevezve. Ettől a naptól kezdve az ő felelőssége, hogy mit játszik és mit nem. Az Új Színház mai vezetése azonban mintha nem akarna erről tudomást venni. A színház homlokzatán egy számláló látható, amelyik a még hátralévő fogyó napokat mutatja, a színház honlapja azonban még a régi, az egész évadra szóló tervezést mutatja és az átadás utáni bemutatókat is nyilvántartja. Márpedig ez képtelenség.

 Csurka István: Történelemhamisítás

A Károlyi Mihály métely (2.oldal)

A szétállás 1956 leverése után, némileg zavarosabban megismétlődött. Fejes Endre Vonó Ignác nevű címadó hőse, a Madách Színházban bemutatott dráma főhőse mindenesetre megköszöni a szovjeteknek, hogy másodszor is felszabadították – a magyar uralom alól. Ma pedig a törpe kisebbség bank- és bankárpárti és meg akarja dönteni a teljesen szabályosan megszerzett kétharmados hatalmat, mégpedig, mert másként nem megy, erőszakos eszközökkel. És rágalmazással. Ez az erőszakos megdöntési kísérlet ugyanazokon a lábakon áll, mint a kommunista és a Jászi-féle radikális bécsi emigráció Horthy-ellenessége. Kun Béla Moszkvába ment és vérengző krími népbiztos lett, Jászi Oszkár pedig bejárta a trianoni döntés után az összes kisantant fővárost, Horthy-ellenes támogatást kunyerálva és egy közös – akár katonai – megszállást szervezve. Aki nem veszi észre a Jászi-féle Horthy-ellenes kisantant-házalás és a mai kétharmados törvényesség elleni külföldről is szervezett támadások közös nemzetellenességét, elfogultságát, az önmagát csapja be. A borzasztó anyagi nehézségek között kormányzó Orbán-ellenesség és a húszas évek Horthy-ellenessége közötti azonosság Károlyi 1917-es kijelentésével kezdődött. Ő érzett és tartott először a nemzet ellenségeivel. Tanácsadója már akkor Jászi volt.

„Perre megyek Dániel Péter ellen!” (3.oldal)

Interjú Wittner Máriával

A Dániel- féle megnyilvánulásból is jól tetten érhető, hogy micsoda gyűlölet lakozik azokban az emberekben, akik eközben demokratáknak tettetik és nevezik magukat. Országunknak csak kárt okoztak, elég, ha visszatekintünk a 2002–2010 közötti nyolc évre.

 A lakásfenntartási támogatás nem az uzsorásokhoz vándorol

Az elmúlt 20 évben megszüntettek mindent, ami az itt élők megélhetését biztosította (4.oldal)

Interjú Szebellédi Zoltánnal, Újkígyós polgármesterével

A település történetében jelentős szerepe volt az erős öntudatú, magyar, katolikus, gazdaszemléletnek. Dolgos, szorgalmas nép lakja Újkígyóst. Az ősöknek drága árat – bérleti díjat, hitelből megváltott örökváltságot – kellett fizetniük azért, amit mások a jobbágyfelszabadítás által kaptak meg. Talán ez is hozzájárult ahhoz, hogy Újkígyós a megye egyik legrendezettebb, legmódosabb települései közé tartozik.

 Sok a közös Bugárban és Gyurcsányban (5.oldal)

Interjú Duray Miklóssal

Sok a közös Bugárban és Gyurcsányban. Figyeljék meg, hogy még mozgásban, arcjátékban is hasonlít egymásra a két politikus. Gyurcsány viszont sokkal okosabb ember Bugárnál, és ezzel nem a volt miniszterelnököt szeretném dicsérni. Bugár, hasonlóan Gyurcsányhoz, nem viselte el, hogy nem őt tekintik első embernek, a mögötte álló érdekkörök pedig nem viselték el, hogy az általuk irányított embert leváltották és ezután már nem az fog történni az MKP-ban amit ők akarnak. Bugár szétverte a nehezen kialakított magyar politikai egységet azzal, hogy 2009-ben egy szakadár pártot alapított, és azt a politikai pártot támadja, amely vele együtt jött létre.

 TISZA ISTVÁN EMLÉKÉV

Valódi Herkules, muszájból

Az én agyam ezt nem tűri el, mert nem vagyok hajlandó elfelejteni azt a bizonyos „vörös fasizmust”.

Ők és társaik bármikor büntetlenül rágalmazhatnak, provokálhatnak, gyalázkodhatnak. (7.oldal)

Döbrentei Kornél: „Talán Dörner vagy Csurka, esetleg Pozsgai mondott olyat bárkire is, hogy a szarból jött, mint ahogyan azt Spiró máig büntetlenül megengedte magának, vagy netalán ők viccelődtek karácsonykor a Tilos Rádióban azzal, hogy ki kellene irtani a keresztényeket?”

 Veszedelmes fráterek (9.oldal)

2000 őszén egy 100 millió forint készpénzzel kiemelten közhasznú alapítvány kuratóriumának elnöki székébe ülhetett Elek István közíró, Debreczeni József haverja….

S most aztán végképp betelt a pohár Eleknél. Ugyanis Daniel Cohn-Benditnek jogtipró díjat szavazott meg a Szabadság Kör, melynek ő is tagja volt. De most kilépett, mivel a vörös brigádok háza táján szocializálódott terrorista barátját, a hivatásos anarchistát, az aberrált pedofilt, akit Franciaországból 68-ban kitiltottak, felterjesztették a jogtipró díjra. Elek összeszorított fogai közül süvölt a gyűlölet: Ti vagytok képesek azzal előállni, hogy Daniel Cohn-Benditnek megszavazzátok a jogtipró díjat állítólagos Magyarország-ellenes megnyilvánulásai miatt? Hogy meritek, mikor a kritikája… a lényeget illetően nagyon is helyén való. Javaslom, hogy a jogtipró díjra Orbán Viktort és saját kormányotokat terjesszétek fel.

Nos, a hivatásos anarchistát, aki egyébként, bocsánat, de a katedrára rondított, valóban sértés jogtipró díjjal kitüntetni. Börtönben lenne a helye.

 Sikeres józsefvárosi állásbörze

Czomba Sándor: Helyben teremtett munkahelyek szükségesek a hátrányos térségekben (12.oldal)

Czomba Sándor szavai szerint a kormány azon dolgozik, hogy – amellett, hogy a vállalkozások megfelelő környezetben tudjanak működni és a gazdaság végre beinduljon – ne az emberek utazzanak lehetőség szerint, „nincs szükség fekete vonatokra, hanem próbáljunk meg munkahelyeket vinni oda, ahol egyébként nagy a baj, és rendelkezésre áll a munkaerő. Sok sikert kívánok ezért azoknak, akik ezen a fontos területen eredményeket tudjanak elérni.”

 Ez a balliberális csoport mindenre képes (20.oldal)

Elég a hajdani SZDSZ filozófusainak hatalmából

Maros Gábor színész, operaénekes: Azt szokták mondani, hogy minden csoda három napig tart. Aki nem ismeri a pesti helyzetet, azt hiszi, hogy néhány nap, és vége a hőbörgésnek. De! Ez a balliberális csoport mindenre képes! Mindenre képes, és fel van háborodva azért, mert Márta István nem ülhet a színház élén még egy cikluson keresztül. Azért legyen elég már egy igazgatónak 13 év! Gondoljanak bele ezek a hőbörgők, hogy Hollander sem lehetett 8 évnél hosszabb ideig a bécsi Staatsoper intendánsa. Arról hallottam, hogy milyen jó előadások mennek Bécsben, de azt nekem senki se mondta, hogy menj el az Új Színházba, mert remek produkciókat adnak. Emellett Márta István a Magyar Fesztivál Szövetség elnökeként szinte az összes hazai fesztivál igazgatója, igen-igen sok pénzért. Emellett ott van a saját kapolcsi fesztiválja is. Tehát nem hiszem, hogy jajde nagy sajnálatra szorul.

 Ne kritizáljanak, ne huhogjanak előre

Csak az csinálhat színházat, aki kiszolgálta a balliberális oldalt

Leblanc Győző operaénekes: De kérem: több mint 25 pesti színház van, és ezeknek a vezetői mind a jelenlegi ellenzéki körhöz tartoznak. Itt az ideje annak, hogy másfajta szemlélet is legyen, és ne csak ez az egyoldalú. A balliberálisok a kultúra területén túlságosan is kihasználták az előnyüket, és éppen ők rekesztik ki azokat, akik a magyar értékeket képviselik, ezért Magyarországon eddig csak az tudott színházat csinálni, aki kiszolgálta a balliberális oldalt. Egy lelkileg egészséges nemzet nem élhet saját színházi közeg és kultúra nélkül. Ne kritizáljunk, ne huhogjunk előre!

 Keresse a Magyar Fórumot csütörtöktől az újságárusoknál!

Vagy fizessen rá elő!

info@magyarforum.hu

Levélcím:1464 Budapest, Pf. 1578

Telefon/fax: (+36-1-) 781-3236

Telefon: (+36-30) 754-5017

 

http://www.peticiok.com/peticio_dorner_gyorgy_sziniigazgatoi_kinevezese_mellett