vissza a főoldalra

 

 

 2011.10.28. 

250 milliós beruházás Józsefvárosban

Új tornatermet kapott a józsefvárosi Práter Általános Iskola. Az intézmény csarnoka 250 millió forintból újult meg a kerületi önkormányzatnak és a Futureal Csoportnak köszönhetően.

A tornacsarnokot szerkezetkész állapotban kapta meg az iskola a régi sportudvar helyett, amelyet nyáron a 250 millió forintos beruházás keretében kifestettek és burkolattal láttak el.

Kocsis Máté, a kerület polgármestere köszöntőjében elmondta, régi álom vált valóra ezzel a tornacsarnokkal. Majd a teremben kirakott Hemingway idézetre utalva: „A sport megtanít becsületesen győzni vagy emelt fővel veszíteni. Tehát a sport mindenre megtanít”, arra kérte a gyerekeket, hogy sokszor olvassák el és jól véssék az eszükbe, hogy mindig a becsületesség lebegjen a szemük előtt. A kerület 100 millió forintot költött a csarnok megújulására. A legnépszerűbb sportok űzésére alkalmas teremben a felszerelések is teljesen újak, közel 7,3 millió forintból vásárolták őket. Kocsis arra is felhívta a figyelmet, hogy a Futureal nem csak a tornaterem megújulásában, de a kerület jobb megítélésén is sokat segített.

A környéken élőknek és a gyerekeknek is szeretnénk segíteni, hogy javuljanak az életkörülményeik – mondta Tatár Tibor, a Futureal Csoport vezérigazgatója. A régi tornaudvar helyére épült szerkezetkész csarnokra a vállalat 150 millió forintot fordított. Tatár elmondta, bízik benne, hogy a gyerekek élvezni fogják az új tornacsarnokot és ezzel is hozzá tudnak járulni egészségesebb életmódjukhoz, hiszen a társadalmi szerepvállalás fontos eleme a cég vállalati kultúrájának.

A cégcsoport Corvin Sétány projektje számos hazai és nemzetközi díjat kapott, köztük az ingatlanszakma Oscar-jának számító FIABCI Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázatának első díját a speciális projektek kategóriában.

Józsefvárosban az elmúlt években közel egy milliárd forintot költött az önkormányzat a kerületi intézmények felújítására. Így a legtöbb iskola új tornaudvart kapott, de megújultak a homlokzatok és a hőszigetelést és nyílászárókat is lecserélték, ezzel is tovább csökkentve a rezsiköltségeket.

 

Sz.