vissza a főoldalra

 

 

 2011.09.07. 

Megjelent a Magyar Fórum XXIII. évfolyamának 36. száma!

 

A tartalomból:

Csurka István: Történelemhamisítás

A túlértékelt talmudista akciózik (2.oldal)

Amikor világossá vált előttem, hogy hozzá kell szólnom Kertész Ákos Gyurcsány-mentő akciózásához, amely az Amerikai Magyar Népszavában jelent meg, és a hazai sajtóban vert visszhangot, azonnal a Talmudért nyúltam. Ott van az a passzus: „Dehiszen vannak, akik szépkülsejűek – és mégis tudósak?! – kérdi a Talmud. – Ha csúnyák volnának, még tudósabbak lennének. – Hangzik a felelet.” Nos, Kertész Ákos nagyon csúnya. Ezzel a nyilatkozatával képes elfedni – gondolja – a kevésbé csúnya és kevésbé tudós Gyurcsányt. Éppen a közelgő kiadatási eljárás előtt. Erre figyeljenek a szolgalelkű magyarok, és ne merjék felfüggeszteni mentelmi jogát. Csak egy talmudista képes így segítségére sietni annak, aki nem zsidó, de minden kötelék oda fűzi, s ott van alkalmazásban, s akinek most Kertész egy szélesebb kör megbízásából a segítségére akar sietni. A túlértékelt talmudista sokat köszönhet Gyurcsánynak és Demszkynek. Az „AMN”- ben kirobbantott botrány háttere ez. Megbízásból, kiszámítottan cselekszik Kertész is, Bartus is, a főszerkesztő. A felháborodással, amely ezt a levelet kísérheti, antiszemitizmust, antiszemita megnyilvánulásokat akarnak kiprovokálni, amelyekben nehezebb megtárgyalni a Sukoró-kérdést, amelyben nemcsak Gyurcsány érintett, hanem a globalokrata zsidóság is, Joav Blum, sőt St. Lauder, a Zsidó Világszövetség jelenlegi elnöke is. Tel-Aviv sem szűz, a zsidó telepesek kérdése is benne izzik a kaszinóberuházásban, a Gázai övezetben folyó folyamatos népirtás és az egész zsidó állam és a környező államok zűrzavara is. Nem gondolhatja senki komolyan, hogy egy ilyen kicsinek látszó ügy a facebook-forradalmak korában merő véletlen és csak egyéni szeszély. Szervezett akció ez a magyarság ellen.

 A Vízfakasztó fia, a tizennyolcszoros magyar bajnok

A siker titka a stratégia

Vendégségben Balogh Leventénél, a Szentkirályi Ásványvíz Kft. tulajdonos- ügyvezetőjénél (4.oldal)

Az egész világon megfigyelhető az ún. éléskamra-effektus, ami azt jelenti, hogy az élelmiszerekből, termékekből a nemzeti márkát részesíti előnyben a fogyasztó. Főleg az alapvető élelmiszerekre vonatkozik mindez. Ma már az ásványvíz is alapvető cikkelemnek számít, és ennek a piaca Magyarországon a multinacionális cégek kezében volt. Négy vezető világcég uralta nálunk ezt a piacot, így a nemzeti márkából hiány volt. Közben azt sugallták a vásárlók felé: a multik állítják elő a minőségit, míg a helyi cégek a silányt, az olcsóbbat. Mi a marketingünkkel éppen ezen változtattunk. Az köztudott, hogy a világ legjobb ásványvíz-forrásai a történelmi Magyarország alatt találhatók, a multik éppen ezért vették meg a helyi nagy cégeket és a régi, ismert nevek mögé bújva forgalmazták a termékeiket. Ezért is hívom őket báránybőrbe bújt farkasoknak. Aztán megjelent a „bárány”, a Szentkirályi ásványvíz.

 Budai Lívia újra Magyarországon

Kötelességünk megvédenünk a magyar nyelvet (5.oldal)

A zenei berkekben ismerik a nevem. Senkit sem akarok megbántani, de elég furcsa számomra, hogy az első szereposztásból csak Gertúdisz van kihangsúlyozva, a másodikban pedig Gertrudisz nem is létezik. Nem vagyok hiú ember, de azért jobban oda kéne figyelni erre az illetékeseknek. A sajtó sem igazán kapkod utánam, holott a www. liviabudai.com honlapon minden információt megtalálhatnak rólam. De nem panaszkodom, hiszen nemzeti operánkban énekelhetek, és remek fiatal énekesek lesznek a partnereim.

 Egy dinamikusan fejlődő város életét akarták felbolygatni

Összetartozunk a felvidéki gömöriekkel (7.oldal)

Putnok a történelmi Gömör vármegye déli kapujában helyezkedik el. „A rendezett, nyugalmat sugárzó települési arculat egy olyan jellegzetes gömöri kisváros képét vetíti elénk, amely az utóbbi évek átalakulásai nyomán egyre jobban tükrözi a régi polgári értékeket” – olvasható a város honlapján a polgármesteri köszöntőben. Szerkesztőségünk vendége Tamás Barnabás országgyűlési képviselő, Putnok polgármestere.

Bízom a magyar igazságszolgáltatásban, és abban is, hogy a rémhírek terjesztőivel, azokkal szemben, akik megpróbálták a nyugalmat megzavarni, és bizonyos kitalációkkal jöttek elő, eljár a rendőrség. Bízom benne, hogy a folyamatban lévő büntetőeljárás lezárása feleletet ad arra, hogy történt-e rémhírterjesztés, és ha igen, annak ki, vagy kik a felelősei és megtörténhet azok felelősségre vonása. A rémhírterjesztőknek, (akár a sajtó egyes képviselőinek is ) el kell gondolkodni azon, hogy mennyit árthatnak a szenzációhajhász írásokkal egy település imázsának. Természetesen az ellen is föl kell lépni, hogy bárkinek a házára rá lehessen lőni, de az ellen is, aki rémhíreket terjeszt, hiszen mindenkinek a törvényes keretek közt kell élnie.

 Ellenzéki egységfront

Szemet vetettek Mórahalom vagyonára (9.oldal)

Nógrádi Zoltán országgyűlési képviselő, Mórahalom polgármestere: Nálunk egységfrontban áll az ellenzék: az MSZP, az LMP és a Jobbik. Ez elvi síkon abszurd, de úgy tűnik, hogy az elveket elnyomja a hatalom iránti olthatatlan vágy. Nálunk ezt az ellenzéki összefogást az is okozhatta, hogy jelentősen gyarapodott a város vagyonállománya, jelenleg meghaladja a 10 milliárd forintos értéket. Erre pedig többen szemet vetettek.

 Minden további hitelfelvételt megakadályozunk

Berettyóújfalu Nagyváraddal együtt rendezi a Magyar Kultúra Napját (9.oldal)

Muraközi István polgármester: valóban elég göröngyös és köves az az út, amelyen el kellett indulnunk. 2010 őszétől vagyok polgármester, s előtte négy évig alpolgármester voltam. A város a többi önkormányzathoz hasonlóan elég nehéz helyzetben van, ami nálunk két okra vezethető vissza. Az egyik: feladataink ellátásra nem kaptuk/ kapjuk meg a szükséges forrást. A másik: azért gyorsult fel az eladósodás mértéke, mert sikeresen szerepeltünk az EU-s pénzek lehívásában; 2008-tól kezdve 6,3 milliárd forintot tudtunk lehívni, ami által jelentős fejlesztéseket hajtottunk végre. Sikeresen szerepeltünk tehát, de az önrész miatt nagyértékű kötvényt kellett kibocsátanunk. Így több mint 4 milliárd forint lett a város hitelállománya.

 Baráti párbeszéd könyvek mellett

Anziksz a Magyarkanizsai Írótáborból (15.oldal)

Idén fordult elő először, hogy meghívtak a Magyarkanizsán augusztus 31. és szeptember 3. között megrendezett írótáborba, így arra gondoltam, nagy örömet fogok szerezni a házigazdáknak, ha hetilapunk és folyóiratunk mellett Csurka István néhány művéből, illetve a saját regényeimből is nagyobb mennyiséget viszek gépkocsim csomagtartójában. Sajnos Röszkén, a szerb határon fennakadtam szerkesztőségünk „szellemi adományával”. Mialatt útlevelem egy íróasztalon hevert (a túlvezérelt vámos azonnal elvette, amint meglátta a Havi Magyar Fórum augusztusi számát, melyben archív fényképekkel illusztrált tanulmány olvasható a Szent Korona 1944-45 közötti sorsáról), a „senki földjén” telefonálgatva kellett volna megoldanom, hogy kapjak a szervezőktől egy hivatalos papírt, miszerint valóban nekik kívánom ajándékozni a nagy mennyiségű folyóiratot és napilapot, nem pedig saját zsebre akarom értékesíteni „a szállítmányt”, mondjuk a határ szerb oldalán, balkáni viszonyok között hemzsegő megcsonkított koldusok között.

 Wikileaks – Homoszexualitás – Jobbik (19.oldal)

Az amerikai diplomácia sajátos produkcióba kezdett. Egy félresikerült kémtörténet kis költségvetésű megvalósítását élvezheti a nagyérdemű. Adott egy elfoghatatlan albínószerű ember, aki egyrészt elmebeteg, másrészt az összes sértett, vagy kiugrani vágyó diplomata/titkosszolga bizalmát élvezi. Ez a sok megkeseredett ember katonai titkokat, harci-helikopterek bevetési felvételeit, diplomáciai levelezést és ki tudja még mit küld az albínónak. Az albínó a titkos anyagokat megjelenteti az interneten. Persze nem mindent, mert az Egyesült Államok diplomáciai levelezését tartalmazó fájlt titkosítja, majd egy könyvben leírja a kódot, de előtte összevész a munkatársaival. Az albínó azt hiszi, hogy a titkos kód elévül, de nem, így aztán nyilvánosságra kerül a levelezés. Már látom is Jean-Claude van Damme-ot, ahogy lepörgőrúgja az albínó elfogására küldött gonosz ügynököket. Titkos találkák kávézókban, adományokból fenntartott nonprofit vállalkozás és minden, ami egy B-kategóriás amerikai akciófilmhez kell. Az albínót természetesen támogatják a szabad világ még szabadabb sajtóorgánumai.

 Keresse a Magyar Fórumot csütörtöktől az újságárusoknál!

Vagy fizessen rá elő!

info@magyarforum.hu

tel: 06-30-7545-017