vissza a főoldalra

 

 

 2011.09.09. 

Ausztrál keresztény vezetők kampányt indítottak a házasság védelmében

Nagy vitákat váltott ki Ausztráliában a Munkáspárt és a Zöldek új törvénytervezete, amely módosítani akarja a házasság definícióját, hogy legalizálhassák a homoszexuális párok együttélését.

A kezdeményezés ellen síkra szállt közel ötven keresztény vallási vezető, akik országos kampányt indítottak és felhívást intéztek a szövetségi parlament 226 tagjához. Az aláírók között van George Pell bíboros, Sydney érseke is. A felhívást a „The Australian” napilap tette közzé. A dokumentumban az aláírók elutasítják azt az érvelést, hogy felmérések szerint az ausztrál katolikusok nagy része nem ellenzi a homoszexuálisok házasságát, és megerősítik, hogy más vallások híveinek többsége is szilárdan támogatja a házasság jelenlegi meghatározását.

 Kiemelik a házasság intézményének fontosságát a gyermekek identitása és nemzetközileg elismert jogai védelme terén: a gyermekeknek joguk van ahhoz, hogy megismerjék anyjukat és apjukat, és azok neveljék fel őt. Álláspontjuk védelmében az ausztrál keresztény vezetők idézik a közelmúltban az Egyesült Királyságban történt eseményeket, melyek főszereplői elsősorban apakép nélkül élő családok gyermekei voltak. A történtek világossá tették azokat a társadalmi veszélyeket, amelyek megjelennek, ha hiányoznak a gyermekek számára természetes és szilárd környezetet előmozdító politikai döntések.

 

(Vatikáni Rádió/Magyar Kurír)