vissza a főoldalra

 

 

 2011.09.16. 

Wikileaks – Homoszexualitás – Jobbik

Az amerikai diplomácia sajátos produkcióba kezdett. Egy félresikerült kémtörténet kis költségvetésű megvalósítását élvezheti a nagyérdemű.

Adott egy elfoghatatlan albínó-szerű ember, aki egyrészt elmebeteg, másrészt az összes sértett, vagy kiugrani vágyó diplomata/titkos-szolga bizalmát élvezi. Ez a sok megkeseredett ember katonai titkokat, harci-helikopterek bevetési felvételeit, diplomáciai levelezést és ki tudja még mit küld az albínónak. Az albínó a titkos anyagokat megjelenteti az interneten.

Persze nem mindent, mert az Egyesült Államok diplomáciai levelezését tartalmazó fájlt titkosítja, majd egy könyvben leírja a kódot, de előtte összevész a munkatársaival. Az albínó azt hiszi, hogy a titkos kód elévül, de nem, így aztán nyilvánosságra kerül a levelezés.

Már látom is Jean-Claude van Damme-ot, ahogy lepörgőrúgja az albínó elfogására küldött gonosz ügynököket. Titkos találkák kávézókban, adományokból fenntartott nonprofit vállalkozás és minden, ami egy B-kategóriás amerikai akciófilmhez kell. Az albínót természetesen támogatják a szabad világ még szabadabb sajtóorgánumai.

Mindenki a több tízezer oldalnyi diplomáciai levelezést dolgozza fel és szedi ki a fontos információkat a levelezést kódoltan tartalmazó insurance.aes256 nevezetű fájlból..

A B-kategóriás keretből egyetlen tény emelkedik ki: a levelezés valós és a különböző országokba akkreditált amerikai diplomaták véleményét tükrözi. A véleményeket részben szóbeszédekre, részben az adott országban meghatározó „szövetségesek” bemondására, részben a szakszolgálatok tájékoztatására, azaz többnyire tényekre építik. Az, hogy az Egyesült Államok valamely meghatározó hatalmi csoportja úgy dönt, hogy csak ilyen nyílt kiszivárogtatás útján érheti el célját, komoly aggodalmakra ad okot. Az Egyesült Államok mint államszövetség – ezek szerint – mély válságban van.

Minket a többnyire érdektelen diplomáciai levelezésből leginkább az érdekel, hogy azt kik használják fel és milyen célból. Így szembesültünk, hogy a Népszabadsággal, a HVG-vel és a többi balliberális címkéjű orgánummal egyetemben, a Jobbik-közeli internetes oldal is többször idézi az amerikai diplomaták véleményét. Az egyik idézett szöveg szerint a bolíviai amerikai nagykövetség úgy tudta, hogy Eduardo Rózsa-Flores társa, a még mindig bolíviai börtönben lévő Tóásó Előd valójában mint Rózsa-Flores szeretője vett részt a balul sikerült akcióban. Hoppá!

Eduárdo Rózsa-Flores történetében nagy jelentőséggel bír származása. Rózsa-Flores apja Rózsa Györgyként látta meg a napvilágot 1923-ban zsidó család gyermekeként. Egy baráti bejegyzés szerint „Gyuri” kommunista világforradalmár volt. Jól érezte magát a párizsi művészvilágban, majd 1952- ben Párizsból Bolíviába ment. Santa Cruzban világforradalmárkodott, ahol színházat szervezett, festett. Legalábbis fia így emlékezett rá. Sőt, szerinte letartóztatták, majd diákok sztrájkoltak, hogy engedjék ki a börtönből. Bolíviában az első képzőművészeti főiskola is az ő nevéhez fűződik. 1971-ben már a bolíviai egyetem rektora volt, amikor kitört a puccs, Chilébe kellett menekülnie – emlékezett Eduárdo.

Már mint Jorge Rózsa menekült Chilébe, majd Svédországba és végül a 70-es évek közepén tért vissza Magyarországra. Itt aztán gyermekét katonai pályára állította. Eduárdo Rózsa-Florest állítólag még a Szovjetunióban is képezték, sőt találkozott a hírhedt Carlosszal is. Volt haditudósító a BBC-nél, horvát katona, szélsőjobboldali és egyben a Magyar Zsidó Kulturális Egyesület alapító tagja, majd a Magyar Iszlám Közösség alelnöke. Ez a sokszínű, teljesen ellentmondásos lét kizárólag a világforradalmár gyermekének jár, aki maga is világforradalmár és természetesen zsidó.

Mint ilyen, magától értetődően felkeltette Kepes András érdeklődését. Kepes, aki többek között Baló Györggyel a Stúdió 81 c. műsorfolyamot készítette, már ismert tévés volt. Különös Történetek c. műsorában mutatta be Rózsa-Flores Eduárdot a magyar nézőknek.

Rózsa-Flores – akárcsak később a szintén zsidó származású Balóné Morvai Krisztina – berobbant abba a sajátos, általában szélsőjobboldalinak titulált közegbe, melyből később a Jobbik, a Hatvannégy Vármegye, a Gárda, meg a többi zavaros szervezet kinőtt.

Ugyan korábban is pedzegették, de most az amerikai nagykövetség levele megerősíti, Rózsa-Flores Eduárdo ráadásul homoszexuális volt. Ehhez a Rózsa-Floreshez akart kiképzésre menni Novák Előd és Toroczkai, erről ömlengett Szegedi Csanád és a többi. És talán mentek is. Miközben a Jobbik körüli oldalak és szervezetek folyamatosan buziznak és zsidóznak. Vajon milyen hatással volt a kiképzés a Jobbik záróizmaira?

Mély, sötét közeg ez, mely valóban csak a kommunista világforradalom szervezeteihez hasonlítható. Mindent és mindenkit felhasználni, mindent és mindenkit összemocskolni, lehúzni a sárba gátlástalanul. Óvakodjunk tőlük!

 

Csorja Gergely