vissza a főoldalra

 

 

 2011.09.30. 

Megjelent a Magyar Fórum XXIII. évfolyamának 40. száma!

A tartalomból:

Csurka István: Történelemhamisítás

Szegény Walesa (2.oldal)

A hatalom türelmességét felmutató változatban pedig azt a hasznot remélik Kertészék- Népszaváék, hogy a saját tömeg saját kormánygyengeséget lát a mindent eltűrésben és kiábrándul önmagából, gyenge kormányából. Az emberek nagy többsége minden teketória nélkül börtönben akarja látni Gyurcsányt, mert oda való. Nem érti meg azt sem, hogy az ő saját médiája – ha van ilyen? – miért beszél róla ilyen sokat. Gyurcsánynak csak mellékbűne az, amiért most kérdőre vonják. Ő miniszterelnök volt 2006. szeptember 18-án és október huszonharmadikán, amikor embereket tettek életükre sérültté, vakká, vertek laposra magyar és nem magyar rendőrök. Pusztán Gergényi utasítására? Lehet, de akkor is mindenért ő a felelős és az egész azért történt, hogy a köre és ő maga a terror légkörében még 2010-ig uralkodhasson és rabolhasson és vörös iszapot zúdíthasson az új kormány nyakába. A nép előtt ezek tények. A nép nehezen értelmezi a jogállamiskodó huzavonát és petyhüdtséget lát a szertartásosan lassú folyamatokban. Ez pedig a Kónya Péter – Heller Ágnes – Kertész Ákos-front sikere. Sajtója ezt naponta fogja rágni, csócsálni – csacsenolni.

Csak rémhír a csődhelyzet

Tavaly 400 millió forintot takarítottunk meg (4.oldal)

„Komló Város Önkormányzata kiemelt céljaként tűzte ki új munkahelyek teremtését, a meglévők fejlesztését” – olvashatjuk a város honlapján. Szerkesztőségünk vendége Polics József országgyűlési képviselő, Komló polgármestere.

A különböző spórolásoknak, racionálisabb működési struktúra kialakításának köszönhetően tavaly mintegy 400 millió forintot sikerült a kiadási oldalon megtakarítani, és az augusztusi számok azt mutatják, hogy mindenki megértette, hogy a mostani nehéz helyzetben össze kell fogni, s ennek köszönhetően nem növeltük adósság-és hitelállományunkat. Örömmel tapasztaltuk, hogy intézményeink is partnerek voltak és azok a mai napig is a nehéz munka során, mindenki legjobb tudásával, tapasztalatával járult hozzá a közös eredményhez. Ha az elkövetkező hónapokban a várt tendencia folytatódik, akkor jövőre elkezdhetjük az adósságállomány csökkentését. Komló városa nem volt és nincs csődhelyzetben, igaz, jelentős problémákat kell megoldanunk, de az összefogást látva bízunk abban, hogy hosszú távon is megmentjük a költségvetésünket.

 A béke feltétele a magasabb előadásszám

Az Operaház ne exportáljon hakni-gagyit! (9.oldal)

Interjú Ókovács Szilveszterrel

Meggyőződésem, hogy vendéget három esetben hívjunk: ha főszerepről van szó, ha nincs rá magyar énekes, és ha az illető világsztár. Olyan művész, akitől tanulhatnak a dalszínház tagjai, s akinek alakítására évek múlva is szívesen emlékszünk. Speciel a Boccanegra első szereposztása jól teljesített, mégis úgy látom, túllendült az inga, a külföldiek szerződtetésekor gyakran a fenti három feltétel egyike sem teljesül.

 Krimi Kecskeméten

Cseke Péter: Még Zemplénből is vannak bérleteseink (10.oldal)

Szeptember 30-án nagy sikerrel mutatták be a Kecskeméti Katona József Színház művészei Agatha Christie Az egérfogó c. bűnügyi játékát. Cseke Péterrel, a teátrum igazgatójával és a darab rendezőjével a premier előtti percekben beszélgettünk az előadásról és a 2011/12-es évad bemutatóiról.

 Újjászülető kaposvári bábszínház

Pályi János: „Mi nem a bóvlit kínáljuk fillérekért” (11.oldal)

Tavaly áprilisban jegyeztük be a BábSzínTeret, így az első évad már mögöttünk áll. Az adatok biztatóak: 1600 bérletesünk volt, közel 10 ezer néző és a kortárs magyar bábjáték színe-java bemutatkozott nálunk. Célunk, hogy egy önálló bábszínházi alkotóműhely jöjjön létre társulatépítéssel, műsorválasztással, egy adott koncepció mentén. Ez tehát hosszú távra az elképzelésünk, de egyelőre befogadó színházat működtetünk, s meghívjuk azokat az előadásokat, amik egy meghatározott műsorpolitika alapján helyet kaphatnak a bérletben. Tartunk óvodás és kisiskolás korú gyerekeknek szóló bábjátékokat, csecsemőszínházi előadásokat, és minden vasárnap családi matinékat. A kaposvári BábSzínTér a kortárs magyar bábjáték bemutatkozó helye, s azon dolgozunk, hogy egy önálló társulattal rendelkező bábszínház jöjjön létre a városban.

 Bicskén a pazarló gazdálkodás ellen

Sem az MSZP, sem a Jobbik nem gondolta fontosnak, hogy részt vegyen egy jótékonysági akcióban (12.oldal)

2011. szeptember 17-én Bicskén több helyszínen került megrendezésre az Önzetlenség Napja nevű karitatív esemény, mely a városban élő 20 éves Hetlinger Ákos megsegítését tűzte ki céljául, mert a fiatalembernek lábszár szinten amputálni kellett a jobb lábát. A rendezvényről, a munkahelyteremtésről és a fontosabb beruházásokról Tessely Zoltán országgyűlési képviselőt, Bicske polgármesterét kérdeztük.

 Keresse a Magyar Fórumot csütörtöktől az újságosoknál, vagy fizessen rá elő!

info@magyarforum.hu

tel: 06-30-7545-017