vissza a főoldalra

 

 

 2012.04.13. 

Fikusz benjámin

Most akkor mire vagyunk szerények, Schiffer képviselő úr?

Történelmi tény, hogy a kommunisták az „itt az fog történni, amit a bolsevik párt akar” mottó jegyében láttak hozzá 1947/48 fordulóján a szociáldemokrata testvérpárt bekebelezéséhez is. A piszkos munkát magukkal a szocdemekkel végeztették el. Szakasits Árpádnak ebben fő szerepe volt, annak ellenére, hogy közismert kétszínűsége és ravaszsága okán a tisztogatások kezdetekor kirándult Moszkvába. Marosán Buci Gyuri itthon maradt, és gondolkodás nélkül hajtotta végre távol lévő harcostársai parancsait. A bolsevik know-how szerint elsőrenden kiszórták az erőszakos egyesülést ellenző szocdem felsővezetőket, majd tízezernél is több tagot távolítottak el az eredeti pártból. Ezután a valódi marxistává gyúrt Magyar Dolgozók Pártja elnöke lett Szakasits, főtitkára Rákosi Mátyás. A helyettesek: Kádár, Marosán és Farkas Mihály.

 Szakasits Árpád kezéhez vér tapad, hiszen a koholt vádak alapján kivégzett Csornoky Viktor kairói nagykövetet azért pécézték ki, mert Tildy Zoltán veje volt. Szakasits, a dédpapa, nagyravágyó emberként valójában a köztársasági elnök székére pályázott. Meg is szerezte. Kétség sem férhet hozzá, hogy a terrorállam emblematikus képviselője volt.

Most akkor mire vagyunk szerények, kedves Schiffer képviselő úr?

A járt út, úgy látom, nem idegen az LMP – Schiffer képviselő pártja – számára. A beégett népszavazási kezdeményét nyereményjátéknak álcázott aláírásvásárlással élénkítette, ám így is elbukta. Pedig a Klubrádió kampányolt nekik, törvénytelenül. Természetesen és nagyon helyesen az OVB kifogást jelentett be a parasztvakításnak beillő, kispályás akció ellen. Lehet más a politika! A mássághoz már csak a kékcédulázás hiányzik. A politikai gödörből hol érdektelen népszavazási kezdeménnyel, hol az ügynökügyek meglovagolásával remélnek kikerülni, pontosabban a sajtóba bekerülni.

Nézzük a csupasz tényeket: adott egy politikai haszonszerzésből gyilkoló dédapa s annak egyenesági leszármazottja. Schiffer, Szakasits dédunokája a dédpapa harcostársai által megfigyeltek, megnyomorítottak magánügyeiben való turkálás zaftos dokumentumaiból akar Mónika show-t rendezni. Természetesen politikai haszonszerzés reményében.

Miért éppen ő? – kérdezi a Fidesz frakcióvezetője. Ízléses ez? Az ellenérveket Schiffer képviselő, a Szakasits-leszármazott az antiszemitizmus furkósbotjával szeretné porrá zúzni.. Lehet más a politika! Azért ehhez pofa kell.

Eddig az LMP engem nem különösebben érdekelt. A fikusz benjáminhoz tartottam hasonlónak. Ez az a szobanövény, amellyel az erős huzat is végez. Ha nincs Róna Péter, az LMP-nek nevezett fikusz benjámin a meggyökeresedésig sem jut el, és ha jó kertészük nem ápolja szorgosan, biztos elszárad.

A leváltott frakcióvezető hochmetzelése más megvilágításban mutatja a fikusz benjámint. Felháborodást mímel. El akarja terelni a figyelmet arról, hogy a dédpapák és az apák itthagytak nekünk egy kifosztott, eladósított országot. Eltörték kezünket, lábunkat. Kiszúrták a szemünket. Menjünk, amerre látunk! Ki ne merjük mondani, hogy a fiak meg az unokák – azok akik – a vakvezető kutyánkat is megmérgezik. A törött mankót, a koldusbotot is kiütik alólunk. Mert bűnös nép vagyunk, hetedíziglen. Antiszemiták. Erről van itt szó.

 Róna Péter hasztalan kertészkedik, ez a fikusz benjámin gyengécske, akár a teljes ellenzék. Ki kell találjon valamit, ha nem jön be se a népszavazás, se a mónikashow. Annak idején Gyurcsány az Apró-unokával kitalálta a velejéig hazug köteles beszédet. Most Róna Péter Szakasits dédunokájával kitalálja, hogy a fékek és ellensúlyok hiányában a Fidesz-többség magában hordja a diktatúra lehetőségét. Az eszdéeszes Göncz Árpád emeszpés lánya a szovjet unió híján az Európai Unióban árulja a hazát. Apró Antal lánya, veje, unokája a bolgár titkosszolgálati kapcsolati tőkéjüket hasznosítják Magyarország lejáratására. A filozófusok, az internacionalista tömeggyilkos Lukács György hívei németországi beágyazódottságukat használják ki. Itthon csak a Milla nevű, könnyűdrogosokból álló társaságot tudják maguk előtt tolni. S ez bizony kevés. Mondhatnánk, nulla. (Copyright by Seszták Á.)

A 2/3-ad – a bolsevik ideológia szerint – hiába többség, nem élhet választások útján szerzett jogaival. Brüsszelben bíznak. A genius lociban bíznak. Ugyanis Lenin 1903-ban az Oroszországi Szociáldemokrata Munkáspárt II. kongresszusán, éppen Brüsszelben alapozta meg a bolseviki gondolkodást. Sok szavazás közül egyetlenben többségbe kerültek, innentől magukat bolseviknak, azaz magyarul többséginek nevezték. A valójában többséget alkotó mensevikek lettek a kisebbség. A bolsevik szellemiség, ez a brüsszeli szellem ennyire reménykeltő az utódoknak?

Volt már sötét ezek miatt a Duna táján. A liberálbolsevik Kun Béla és terrorlegényei véres 133 napjának évfordulója a minap volt. A hazaáruló Károlyi szobra még nincs a színesfém-hulladéktelepen. Aljas rágalom, hogy itt üldözik a fiakat, unokákat az apák bűneiért. Kun Miklós, az unoka az élő példa ennek az ellenkezőjére. Csak azt sajnálom, hogy ezekben a vitákban nem szólal meg.

 

czyla