vissza a főoldalra

 

 

 2012.04.20. 

Honnan a dohány?

Ítéljenek el, vessenek a mókusok közé, én áldozat kívánok lenni. Nemcsak azért, mert lassan beledöglöm, hogy nem vagyok üldözött, sajtószabadságilag üldözött, mint a Klubrádió és médiapartnerei. Hanem, mert biztos állást akarok, például olyat, mint a csupa könny Klubrádió kis stúdiója, amit erős idegzetűek ma már mozgóképileg is élvezhetnek. Ha nem értik vágyamat, ne csak hallgassák a sajtószabadság harcosait, nézzék is őket. Az áldozatokat. Akik halált megvető bátorsággal, maguktól a legmenőbb autókat és öltönyöket, ingeket és nyakkendőket, külföldi nyaralásokat meg nem vonva senyvednek a diktatúra alatt. Orbán diktatúrája alatt, ahol a jogvédelem megszűnt, a civilek ki vannak véreztetve, a jogérvényesítés intézményei vissza vannak fejlesztve, ahol ők az üldözöttek kénytelenek bíróságról bíróságra járva perelni és… nyerni! Érdekes, Csurka István mindig vesztett, haláláig vitték az üldözöttek a nyugdíja felét.

 A betelefonálók egyikétől konkrétan tudom, hogy a klubban előírás a bejelentkezéshez a félelem, a jelenlegi hatalomtól való félelem deklarálása, az alábbi módon: a nevem leadva a hölgyeknél, de nem mutatkozom be, mert félek. Ők a földalatti mozgalom rejtőzködő tagjai, ám feltételezem Arató a tulajdonos, Bolgár az éceszgéber, Rangos Katalin, Kuncze, Aczél, Avar, Kálmán Olga, Bánó, Pikó és az egész Mészáros család különösen az Antónia is fél olyannyira, hogy reszkető inakkal alig tudják beosztani a nekik bármikor rendelkezésre álló kormánypárti tényezők szerepléseit. A készségesen megjelenőkkel szemben azután orrba-szájba, minden megengedett. A távolmaradók rágalmazása – nemcsak a hallgatók által (!) – karaktergyilkossága cool. Büntetést, eljárást a rettenetes Orbán alázatos szolgáitól, a médiahatóságba tömörült Taigetoszt működtető fasiszta, náci rezsimtől csak nem tudnak kicsikarni.

Adományt gyűjtenek, bár térdig járnak a pénzben, sírva vígadnak. Sportcsarnokban koncerteznek, ha kell, századszor is kiadják a kazettáikat. Tüntetéseket szerveznek azt sulykolják egymillióan vannak, de mindig ugyanaz a néhány száz ricsajozik az utcán s a beavatottak egymás között szép fellépti és megjelenési díjakról csacsenolnak. A színpadon ágálóktól azt hallani, aki nem áll be a sorba, megszűnik létezni, mert ahol zsarnokság van, mindenki szem a láncban. Akkor mi a pálya? Beállás vagy kiállás van most? Egy-egy heppeningre kilátogatva megállapítottam az öreg Aczélboyok egyike sem küzd anyagi gondokkal. A magyar felemelkedés ellen összeállt rádiókban, tévékben, a senki által nem vásárolt, mégis megjelenő lapok tömegében, így a diktatúra idején, vajon miből élhetnek az üldözöttek? Ilyen jól. Amikor ők, a valódi többség (bolsevik) nem akar Orbán államában élni, amely leszámolt a liberális demokráciával, csinovnikot ültetett minden eleddig független intézmény élére. Honnan a dohány?

 

czyla