vissza a főoldalra

 

 

 2012.08.15. 

Megjelent a Magyar Fórum XXIV. évfolyamának 33. száma!

A tartalomból:

IN MEMORIAM CSURKA ISTVÁN

A proletárpárt igazi munkája a választások után kezdődik (2.OLDAL)

Az nem baj, ha a jobbikos, legyen bár zsidó, sűrűn zsidózik. Neki szabad – a siker érdekében. Mi a terv, mit kell tenniök? Alaposan felszítani a Fidesz ellenességet. Mindent kifogás tárgyává kell tenni. A társadalom rövid úton felheccelhető lesz a választáson győztesek ellen.

A Jobbik médiasikerét nem az elhallgatott, sőt elfalazott, és ezzel nem létezővé tett MIÉP médiasorsával kell összevetni, hanem önmagában kell nézi. Miért van egy törpepártnak, egy tulajdonképpen semmi önálló eszmét nem képviselő ifjúsági egyesületnek ekkora médiatámogatása? Ezt ő maga vívja ki? Nem, ezt adják neki, mert céljuk van vele. És ezzel elérkeztünk a korábban feltett két kérdés közül az első és a lényegesebb megválaszolásához. Mire és miért kell a Jobbik, az új proletárpárt?

 Az akciót több hónapnyi titkos nyomozás előzte meg

A legfontosabb, hogy helyreálljon a bizalom a rendőrség iránt (3.oldal)

Dr. Garamvölgyi László: Azt már a sajtótájékoztatón is elmondtam: nem gondolhatják komolyan, hogy szerdán szólnak a rendőrnek, tehát szóbeli bejelentést tesznek, és mi másnapra öt társszervezettel és 480 rendőrrel együtt razziát szervezünk. Az már egy másik kérdés, hogy a rendőrök intézkedtek-e, vagy nem. Ezt az augusztus 10-én, Hatala József főkapitány úr által elrendelt ORFK-án belüli vezetői vizsgálat hivatott tisztázni. A lényeg, hogy a rendőrség akcióját, a razziát, több hónapnyi titkos nyomozás előzte meg.

 A munkahelyek megőrzését és újak teremtését egyaránt segíteni kívánjuk

A védőnők segítségével ajándékcsomagot juttatunk el azokhoz, akiket meglátogatott a gólya (4.oldal)

Wintermantel Zsolt, Újpest polgármestere: Még az elmúlt év végén döntött a képviselő- testület arról, hogy a védőnők segítségével ajándékcsomagot juttat el azokhoz a családokhoz, amelyeket meglátogatott a gólya. A gesztuson túlmenően, hiszen kisbabát köszönteni mindig öröm, a csomag hasznos ajándékot tartalmaz: több, emblémázott rugdalódzót, pelenkát, sőt kistakarót. Az Újpest! Megérkeztem! Babaköszöntő csomagot a visszajelzések szerint örömmel fogadják a családok.

 Kiegyensúlyozott, kiszámított piacot szeretnénk

Az alapok adottak ahhoz, hogy hazánk nyertesen kerüljönki a versenyből (5.oldal)

Lukács László,a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács ügyvezető igazgatója: A fő cél: az egyes minisztériumi és tejterméktanácsi tevékenységek összehangolása, egyeztetési fórumok és közös eljárások kialakítása annak érdekében, hogy létrejöjjön a tejágazatban egy kiegyensúlyozottabb, kiszámíthatóbb piaci környezet. Ez azért lényeges, mert az ágazat legnagyobb baja az elmúlt években a nagyon hektikus piaci változás és a kiszámíthatatlanság volt.

 A Kárpát-medence gazdasági megerősödéséért

Jelentős források állnak rendelkezésre a határon átívelő kapcsolatok erősítésére

Kárpát Régió Üzleti Hálózat néven üzletfejlesztési irodahálózat kiépítése kezdődött el a szomszédos országokban a magyar-magyar gazdasági kapcsolatokban rejlő lehetőségek kiaknázására. Szerkesztőségünk vendége: Szatmáry Kristóf, a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságszabályozásért felelős államtitkára. (9.oldal)

 Július 21-én Orbán Viktor miniszterelnök úr a konzultációsorozat részeként a Magyar Gyógyszerészi Kamara vezetőségével tárgyalt. A konzultáción pénzügyi segítséget ígért a miniszterelnök a többségi gyógyszerészi tulajdon biztosításához. A tárgyalás eredményéről, tematikájáról Dr. Hankó Zoltánt, a Magyar Gyógyszerészi Kamara elnökét kérdezem. (7.oldal)

 Csorja Gergely: Relativizálás (7.oldal)

Szolzsenyicin Gulag szigetcsoport című könyvéből idézünk néhány sort. Tesszük ezt azért, mert napjainkban újra elhatalmasodni látszik a vélemény, hogy a náci rendszer szervezett borzalmai semmivel semmi hasonlíthatók össze. A Csatáry megvádolása körüli kétes bizonyítékok után, most tessék beleolvasni a Szovjetunió terrorrendszerének mindennapjaiba. Ezek a letartóztatáskor alkalmazott finomabb módszerek: Az alábbiakban megpróbálunk beszámolni néhány egyszerűbb fogásról, melyekkel meg szokták törni a letartóztatott akaratát és személyiségét, anélkül, hogy nyomot hagytak volna a testén. (…)A rabság viszontagságaira soha fel nem készült nyuszikra borzasztó, szinte megsemmisítő hatással lehetnek e módszerek. De az sem viseli el könnyen őket; aki fel van vértezve.

 Keresse a Magyar Fórumot csütörtöktől az újságárusoknál!

Vagy fizessen rá elő!

Kiadóhivatal: 1092 Budapest, Ráday u. 32., I. em. 3. Levélcím: 1464 Budapest, Pf. 1575. Telefon és telefax: 781-3236, 06-30/754-5017. E-mail: info@magyarforum. hu

Kiadja: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány.