vissza a főoldalra

 

 

 2012.08.17. 

Ceterum censeo…

A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop

„A Népszava azon döntése, amely szerint a Közgéppel való bárminemű kapcsolat fenntartása egy baloldali szellemiségű sajtóorgánum számára ma Magyarországon megengedhető, felháborító és megmagyarázhatatlan. Egy magát szociáldemokratának valló lap semmiképp sem vállalhat közösséget fideszes oligarchák cégeivel” – írja közleményében Lukács Zoltán az MSZP frakcióvezető helyettese.

Németh Péter (a Népszava főszerkesztője) válasza az MSZP-nek: „És mi, vessenek meg érte, nem ugrottunk félre a pénz elől. Miáltal lehetőséget adtunk mindazoknak, akik azonnal elméleteket gyártanak, konfabulálnak, s teszik ezt a tények ismerete nélkül. Schiffer András például, aki magáról azt gondolja, hogy ő bizony másként politizál, azonnal, a lehető legrosszabb reflexszel, MSZP–Fidesz összeborulást sejtet (hogyan is lettek meg a 2010-es választások idején az LMP kopogtató cédulái?), mások egyenesen a Népszava lefizetéséről cikkeznek. Szomorú történet ez, annál is inkább szomorú, mert megint csak Simicska nyer vele: nem nálunk költi el a pénzét…”

Az Élet és Irodalom főszerkesztője Kovács Zoltán: „az MSZP közleménye olyan szokatlanul otromba és buta, hogy nehéz mellette szó nélkül elmenni. Egyszerre három közeget járat le: először is a lapot (Népszavát), aztán a lap olvasóit, végül saját magát: a szocialista pártot. A lapot azért járatja le, mert kimondja róla, hogy alapjában véve nem piaci szereplő. Azzal pedig, hogy a szocialista párt úgy gondolja, három hirdetéssel meg lehet venni bárkit, azzal saját magát járatja le, előrevetíti milyen is lesz itt a sajtóélet, ha nyer az MSZP.”

Mi, a Magyar Fórumban (ahol se’ Simicska se’ a cége sajnos egy fillért nem költött még el hirdetésre) a nagy melegre való tekintettel kérünk egy laza nagyfröccsöt, és üzenjük Németh Péternek, bukunk a részletekre az LMP kopogtató céduláit illetően. Mondja, ha tud valamit, bizonyára nem tanulság nélkül való infókról van szó. És a know-how is érdekelne bennünket, milyen mélyen kell megalázni, szidni és rágalmazni a „fideszes oligarchák cégeit”, hogy nyolcszázezer forintos hirdetéseket akarjanak közzé tenni nálunk is. Az meg világos számunkra, mint a nap, hogy az állandóan veszteséges Népszava, nem tűrheti a pártirányítást.

 

czyla