vissza a főoldalra

 

 

 2012.02.03. 

Többek közt a házi pálinkafőzés engedélyezése mellett az MKP

Szakmai tanácskozás volt Komáromban a helyi és vidéki gazdaságfejlesztésről Kocsis Károly Atilla szervezésében január 30-án.

Farkas Iván, az MKP gazdasági és régiófejlesztési alelnöke vetített előadásában vázolta az ősz folyamán megtartott szakmai fórumok jelentőségét, hozadékát a vidéken élők életkörülményeinek javítására.

A Faluvállalatok létrehozásán kívül szó volt a Helyi Piac hírportálban rejlő lehetőségekről, a Helyi Gazdaságok Termékszövetségének aktivitásairól, a helyi termékek felkarolásáról, terjesztésének és forgalmazásának lehetőségeiről. A szakmai tanácskozáson részt vett Dr.Novák Tamás, Komárom város alpolgármestere, Pásztor István, a városi hivatal vezetője valamint területfejlesztési szakemberek, vállalkozók és közgazdászok. Farkas Iván előadását élénk, tartalmas eszmecsere követte.

A tavaly őszi szakmai fórumok első állomásán, Kisgéresben Pál Rudolf bemutatta a www.helyipiac.hu portál lehetőségeit, Paholics Gábort a község alpolgármesterét ez cselekvésre késztette. Az országhatáron túlról elsőként jegyeztette be települését a rendszerbe. „Azóta a Bodrogközből immár 6 település csatlakozott a rendszerhez: Kisgérest követően Királyhelmec, Nagytárkány, Boly, Kiskövesd és Nagykövesd. Az őszi szakmai fórumokon felmerült gondolatok, célkitűzések beépültek az MKP választási programjába. Nemcsak a helyi gazdaságfejlesztés eszközei, a Faluvállalatok létrehozásának kezdeményezése, a Helyi Gazdaszövetség Terméktanácsának kiterjesztése a Felvidékre, hanem a panyolai és a komlóskai modellből kiindulva a saját használatra történő házi pálinkafőzés engedélyezése hatóságilag engedélyezett kis pálinkafőzdékben is az MKP választási programját képezi." – tájékoztatta a Felvidék.ma-t Farkas Iván, az MKP gazdasági és régiófejlesztési alelnöke.

 

(Forrás: felvidek.ma)