vissza a főoldalra

 

 

 2012.02.17. 

Az USA csökkenti az Ukrajnának kiutalandó támogatás összegét

2013-ban az USA 25 millió dollárral csökkenteni fogja az Ukrajnában végrehajtandó különböző programok finanszírozását. Összességében 18 %-kal csökkentik az európai és eurázsiai országoknak nyújtandó támogatások összegét annak ellenére, hogy több ország sikeresen áttért a piaci demokráciára.

 A támogatások legnagyobb része Ukrajnába fog befolyni, melynek összege 54 millió dollár. Ez az összeg 25 millió dollárral kevesebb az előírtnál. Az USA által kiutalandó pénztámogatások célja, hogy segítsen enyhíteni a demokratikus reformoktól való elszakadást.

 Grúzia közel 43 millió dollárt kap - nem katonai célokra, ami szintén 25 millió dollárral kevesebb a Fehér Ház tavaly tett ígéreténél – írja a Tsn.ua internetes hírportál.

 A pénzt a jogállamiság és intézményi rendszerek megerősítésére valamint az energetikai biztonságra fordítják.

 Koszovó a harmadik, Oroszország pedig a negyedik legnagyobb kedvezményezett. Oroszország egyébként 36,2 millió dollárral fog kevesebbet kapni.

 Mint ismeretes, a Nemzetközi Valutaalap nem utalja ki a soron következő hitelrészletet Ukrajnának amennyiben nem tartja magát a demokratikus elvekhez.

 

(Forrás: karpatinfo.net)