vissza a főoldalra

 

 

 2012.01.20. 

Böjte Csaba: a cél, hogy a gyerekek a jég hátán is megéljenek

 A ferences szerzetes szerint az intézetből kikerülő gyerekek egy része nem alkalmas arra, hogy gimnáziumban tanuljon tovább, ezért nagy szükség lenne a szakképzésre.

Évről évre bővül Böjte Csaba ferences szerzetes gyermekotthonainak a száma. Az elmúlt húsz évben mintegy 3800 gyermek gondját viselték a dévai Szent Ferenc Alapítvány intézményeiben. 2011-ben két új otthonnal gyarapodott a szervezet, és egy gyermeket sem kellett elküldeni anyagi gondok miatt. Gond nélkül sikerült beindítaniuk a 2011-2012-es tanévet is – mondta a Duna TV Közbeszéd című műsorában Böjte Csaba. Jelenleg 65 településen mintegy 300 emberrel végeznek gyermekvédelmi tevékenységet – tette hozzá.

 Munkájuk célja, hogy olyan becsületes és tisztességes embereket neveljenek, akik a jég hátán is megélnek – mondta a szerzetes. Böjte Csaba szerint nagyon fontos, hogy a gyerekek lássák: ha tanulnak, küzdenek, akkor annak eredménye is van.

 A ferences szerzetes emellett hangsúlyozta a szakoktatás fontosságát. Véleménye szerint az intézetekből kikerülő gyerekek egy része nem alkalmas arra, hogy gimnáziumban tanuljon tovább, ezért nagy szükség lenne a szakképzésre. Tegyünk meg mindent, hogy legyenek újra kőművesek, asztalosok – fogalmazott Böjte Csaba.

 

(Forrás: hirado.hu)