vissza a főoldalra

 

 

 2012.07.13. 

Elvtárs, segítsd a bebukottakat!

Hetek óta tart a kormánypártok mélyrepüléséről, és az ellenzék egekbe emeléséről szóló hírek csócsálása. Már Mesterházy megelőzte Orbánt, sőt még Vona is népszerűbb. A Fidesz Sztálingrádja lesz Dunaújváros. Visszavesszük a baloldal egykori fellegvárát, és akkor a Fidesz majd megnézheti magát, harsogta az ellen, minden szinten, szinte minden hullámhosszon. Hiba nem volt a sajtókampányban – beleértve az ún. jobboldaliak közül is némelyeket –, mindent megtettek a bebukottak segítségére.

Én nem láttam olyan Hír Tv-s és olyan info rádiós napot sem hallottam, ahol nem azt sugallták volna hol nyíltan, hol burkoltan, hogy hát sajnos, sajnos. Aggódni kezdtem, mert magántársaságokban is felütötte a fejét a pesszimizmus. Most azt hagyjuk, mert mindegy is, hogy egy időközi önkormányzati választás egy darab körzete hogy lett volna casus belli, mikor eddig szinte minden „időközit” fideszes jelölt nyert meg? Szó ami szó, nagy erőket vetettek be az elvtársak. Ángyán képviselő urat is remekül használták, aki a 168 órától az ATV-ig és a Népszabadságtól a drága Bolgár úr rádióján át a Népszaváig, mindenkinek nyilatkozott, csak a Magyar Fórumot nem tartotta méltónak arra, hogy az előre megküldött kérdésekre válaszoljon, de még arra sem, hogy nyíltan nemet mondjon. Nem baj, egyszer csak eljön az igazság órája a sajtóban is, ahogy vasárnap eljött Dunaújvárosban. Bebukott az ellenzék, de csúnyán.

Szilasi Sándor fideszes képviselő halála miatt megüresedett önkormányzati körzet 4000 választásra jogosult állampolgára közül az LMP-re 0,3% azaz 12 db, a Dk-ra 1,1% azaz 44 db, a Jobbikra 1,3%, azaz 55 ember szavazott. A Fidesz jelöltje nyert, az MSZP jelöltje vesztett. Ez a vasárnapi tény.

Ez meg a hétfői hochmetz: „Az LMP mindig rosszabbul szerepel, ha függetlenek is indulhatnak”. A romkocsmák kifáradt filozófusjelöltjei, az „LMP szavazói, nehezen mobilizálhatók” napközben.

A magukat kormányképesnek hazudó jobbikos szélhámosok, a nagy buktáról egyszerűen kussolnak.

A nyilvánvalóan orvosi eset Gyurcsány és alelnökei  – a DK-s Molnár Csaba és a megjelenésében és stílusában a Mátyás téri grund hangulatát idéző Vadai párttársnő – optimisták és büszkék a parlamenti küszöböt (sic!) jelentő 44 szavazatra.

A legnagyobb vesztes az MSZP jelöltje nem lacafaszázott. Tisztogatást helyezett kilátásba! Egyelőre csak a párton belül. Hogy a rá nem szavazók körében is meghirdette-e a pogromot, az nem derült ki a Népszabadság tudósításából.

 

pg