vissza a főoldalra

 

 

 2012.06.01. 

Meddig zaklatják még Malina Hedviget a szlovák hatóságok?

A Nemzetpolitikai Államtitkárság közleményt adott ki, mivel Malina Hedviget az ellene folytatott, több éve húzódó indokolatlan eljárás újabb epizódjaként ezúttal elmeorvosi vizsgálatra kötelezik.

 A Nemzetpolitikai Államtitkárság felháborítónak és egyben aggasztónak tartja, hogy a pozsonyi főügyészség a szlovák kormány tavalyi bocsánatkérése ellenére még mindig ragaszkodik ahhoz, hogy a magyar beszéde következtében támadás áldozatává vált egykori diáklányt hamis tanúzás miatt gyanúsítottként kezelje.

 "Nem értjük, hogy közel hat év elteltével miért nem célja a vizsgálatnak a támadás valós körülményeinek felderítése? Miért csupán az áldozat további gyanúsítgatása, zaklatása, illetve személyén keresztül közvetve a magyar kisebbség megfélemlítése zajlik? Elvárjuk a Szlovák Főügyészségtől, hogy a többszörösen meghurcolt egykori diáklányt ne tegye újból és újból a politikai játszmák játékszerévé" -  közölte nyilatkozatában a Nemzetpolitikai Államtitkárság.

 Az elmeorvosi szakértőknek június 5-én kellene megvizsgálniuk Malina Hedviget. Azt kell megállapítaniuk, hogy milyen elmeállapotban volt Hedvig az őt ért támadás, majd az azt követő kihallgatások idején, ugyanakkor a nyitrai járásbíróság Hedvig jelenlegi elmeállapotának felmérését kérte. Roman Kvasnica, Malina Hedvig ügyvédje már panaszt emelt az ügyész által megfogalmazott kérdések ellen.

 

(Forrás: Felvidék.ma)