vissza a főoldalra

 

 

 2012.06.15. 

Ismét beköszönt a lavór-korszak Marosvásárhelyen?

Meg nem erősített információk szerint csütörtöktől nem fog meleg víz folyni a marosvásárhelyi távhőrendszerre csatlakozott lakrészek csapjaiból. Az ok ugyanaz, mint két évvel ezelőtt: a túl nagy tartozás az E.On felé, illetve a városvezetés tartozása az E-star felé. A melegvíz- és távhőszolgáltató vállalatnál nem kívántak nyilatkozni az ügyben.

Nem hivatalos forrásokból úgy értesültünk, hogy csütörtöktől hétezer család melegvíz-szolgáltatás nélkül  marad Marosvásárhelyen. Újra. Legutóbb 2009 nyarán és 2010 tavaszán nem folyt meleg víz a megyeközpontbeli lakásokban a csapokból. Az ok most is ugyanaz, mint akkor: a nagy tartozásokra hivatkozva a gázszolgáltató vállalat elzárja a gázcsapokat.

 Az E-starnál érdeklődtünk, de cég képviselői nem kívántak nyilatkozni, így az általuk kiszolgált fogyasztók, akik havonta kifizetik számláikat, nem tudhatják, hogy ténylegesen meleg víz nélkül maradnak-e, és ha igen, akkor mikortól?

 „A marosvásárhelyi képviselő-testület hozott annak idején egy határozatot. Marosvásárhely Polgármesteri Hivatala viszont nem tartotta be azt valamilyen okból. Abban biztos vagyok, hogy a jövőben is lesz melegvíz-szolgáltatás, mivel van egy erre vonatkozó egyezség. Folyamatosan tárgyalunk az ügyben, és meggyőződésem, hogy lesz megoldás arra, hogy ne maradjanak meleg víz nélkül a lakosok” – nyilatkozta Benedek István önkormányzati képviselő, az RMDSZ marosvásárhelyi szervezetének elnöke.

 A polgármesteri hivatal sajtóosztályánál próbáltuk megérdeklődni, hogy a városvezetés miért nem fizetett az E-starnak, de azt a választ kaptuk, hogy erről kizárólag Csegzi Sándor alpolgármester nyilatkozhat. Mint tőle megtudtuk, találkozott a melegvíz- és távhőszolgáltató vállalat vezetőjével, Dácz Gáborral, aki megerősítette azt az információt, hogy a gázszolgáltató értesítette az E-start arról, hogy beszünteti a kazánházak gázellátását. „Azt, hogy mikortól én sem tudom, mivel a gázszolgáltató a polgármesteri hivatalnak nem küldött értesítést. Az tény, hogy vannak elmaradásaink az E-star felé, de mindent megteszünk, amit lehet. Dácz Gábor is azt mondta, ők is megtesznek, amit tudnak, de mindössze kilencven napig szolgáltatnak még Marosvásárhelyen. A három hónap lejártával elmennek a városból. Ez azt jelenti, hogy sürgősen más megoldást kell keresnünk a melegvíz- és távhőellátásra” – nyilatkozta Csegzi Sándor. Hozzátette, véleménye szerint ki kellene kérni a lakosság véleményét is arról, hogy ők mit szeretnének.

 

(Forrás: szekelyhon.ro)