vissza a főoldalra

 

 

 2012.06.22. 

Assisi Szent Ferenc Iskolája Erdélyben

A kolozsvári ferences szerzetesek a misszió évének tematikájához igazodva idén is megrendezik az Assisi Szent Ferenc Iskolája tábort Csíksomlyón. A szervezők, fr. Pantea Tibor OFM kolozsvári ferences templomigazgató és fr. dr. Orbán Szabolcs OFM tartományfőnök olyan 4–8. osztályos tanulók jelentkezését várják, akik 2012. július 12–15. között Csíksomlyón részt szeretnének venni egy olyan táborban, amely lehetőséget nyújt Assisi Szent Ferenc életének megismerésére, életpéldájának elmélyítésére és arra, hogy a résztvevők új ismeretségeket, barátságokat alakíthassanak ki.

 Assisi Szent Ferenc Iskolájába legkésőbb 2012. július 8-ig lehet jelentkezni fr. Pantea Tibor testvérnél a következő címen: Mănăstirea Franciscană 400112 – Cluj-Napoca. Str. Victor Deleu nr. 4.; telefonszám: 0264-594377, 0746-774701; e-mail: frtibi@gmail.com

 

Hirdetés

 Tájékozódni az alábbi helyeken is lehet:

http://ofm.ro/eferi/taxonomy/term/14

http://www.ofm.ro/kolozsvariferencesek

 Ferences Biciklitúra

2012. július 18–23.

 „Küldelek én, megáldlak én!” Ezzel a mottóval indul újabb kalandos útjára az immár fél évtizedes hagyományra visszatekintő Ferences Biciklitúra, a FerBiT. 2012. július 18–23. között Assisi Szent Ferenc lelkületével, fiatalos lendülettel gurulunk 300 kilométert a teremtés megcsodálásáért.

 Az ötödik FerBiT programja:

– Július 18.: találkozás Marosvásárhelyen

– Július 19.: Marosvásárhely – Nyárádszereda – Mikháza – Szováta

– Július 20.: Szováta – Parajd – Székelyudvarhely – Szentegyháza – Hargitafürdő

– Július 21.: Hargitafürdő – Csíkszentgyörgy – Csobányos

– Július 22.: Csobányos – Gyürke – Egerszék – Úzvölgye – Csíkszentsimon – Csíksomlyó

– Július 23.: hazaindulás.

 Az útra a legmegfelelőbb választás: a terepbicikli. Hogyha már betöltötted a 17. életévedet, csatlakozz hozzánk, hogy közösségben haladjunk Székelyföld csodaszép tájain! További információkat a www.ferbit.ro honlapon találsz. Kapcsolatba léphetsz velünk a biciklistak@gmail.com e-mail címen, valamint a 0741-940 171 telefonszámon.

Részvételi díj: 60 RON.

Jelentkezési határidő: 2012. július 5.

Gyere velünk, indulj velünk, tekerjünk együtt az ötödik FerBiT-en is!

 X. Ferences Ifjúsági Zarándoklat

2012. július 29–augusztus 3.

 A FerIza egy olyan, a ferences testvérek szervezésében sorra kerülő ifjúsági zarándoklat, amelynek ideje alatt olyan ferences értékek megízlelésére, elsajátítására törekszünk, mint a természetszeretet, a közösség, vidámság, egyszerűség stb.

 A program a természetben töltött háromnapos gyaloglásból (ezek alatt éjszakai szállás sátrakban) és két Csíksomlyón eltöltött napból áll, amelyben váltogatják egymást a közösségi, lelki programok.

 Bővebb információk a www.ofm.ro/eferi honlapon olvashatók.

 Borsodi L. László

ferences sajtóreferens

 

(Forrás:erdely.ma)