vissza a főoldalra

 

 

 2012.06.29. 

Osztályalapon bármennyi ember kiirtható

Kósa Lajos emelte két hete (amúgy nincs hét, de lehet, nap is kevés van, amikor valamelyik, betiltásra már rég megérett rádió vagy tévé elviselhetetlen technikával operáló műsorvezetője elé ne járulna magyarázkodásra kormánypárti képviselő) az ATV nézettségét, amikor valamilyen Egon nevű, korábban a Heti Hetes unalmas, ötlettelen gárdájából is gyengeségével kirívó reggeli műsorvezetőjével beszélgetett. A téma természetesen Horthy Miklós, a kormányzó nácizmusa volt. Előre bocsátom, a kormányzó nagy tisztelője vagyok, azonban életútját megismerve, bennem az a kép él, hogy az ördöggel is cimborált hazája érdekében, hogy a becsület mintaképe volt, és nem utolsósorban a kun bélák, károlyik és a lukács györgy- félék, a gyilkos bolsevik söpredék esküdt ellensége. Újratemetésére természetszerűleg elmentem. Ott a főhelyen, Kenderesen állt egy koszorú, szépen felszalagozva, rajta a felirat: A HÁLÁS BUDAPESTI ZSIDÓSÁG.

 Megnéztem a dokumentumfilmet is, amelyet Koltay készített Horthy Miklósról. A kormányzó menyével, Edelsheim Gyulai Ilonával járták végig az eredeti helyszíneket, s szólaltattak meg embereket. Többek között egy csehszlovák területről menekülő zsidó honfitársunkat, aki elmondta, úgy verték Tisóék alatt a zsidókat, mint a répát. Megalázták őt magát is lépten- nyomon, sőt odajutott, hogy az életét mentve a Horthymagyarországra menekült, s itt védelmet kapott. A többi budapesti zsidóval együtt megmenekült, akik mind egy szálig vitéz nagybányai Horthy Miklós kormányzó úrnak köszönhetik az életüket. Valószínűleg a valamilyen Egon felmenői is. Nos, Egon nem hálás, mint a koszorút küldők, éppen ellenkezőleg. Ő a náci népirtást a magyarok, közelebbről a kormányzó nyakába varrja, függetlenül a történelmi tényektől. Amely tényeket, tehát, hogy a trianoni döntéssel odavetették országunkat a nagyhatalmak kénye-kedvének, megszállt státusban voltunk, önrendelkezés nélkül, azonban nem kellene letagadni. Hiába a tények az Egonoknak úgy általában, de a mi Egonunk is odanyilatkozott, hogy a bolsevik népirtás 100 millió, tehát százmillió (!) áldozata összehasonlíthatatlanul kisebb bűn, mint a nácizmus nem tudom hány áldozata, (akiket összességükben is, meg külön-külön is sajnálok, mégsem merek számot leírni, nehogy a XXI. századi nürnbergi törvények szerint relativizálónak minősüljek).

Tehát osztályalapon népet irtani szabad! Expressis verbis, köpte a pofánkba Egon. Ez sem mint cselekmény, sem mint kijelentés nem esik semmilyen törvény hatálya alá? Kósa Lajos figyelmeztette Egont, hogy tudja már, mit beszél! Két-három alkalommal is visszatért a vállalhatatlan, elfogadhatatlan kijelentésre, amely minden kétséget kizáróan nagy nyilvánosság előtt hangzott el. Azóta figyelem az ún. kormánypártinak beállított sajtót, leírják-e, hogy ez elfogadhatatlan. Hogy ez gyűlöletbeszéd. Nem, csend és némaság. Miért sírunk mi a cohn bendit-féle európaiak kettős mércéje miatt, mikor magunk is alkalmazzuk? Senki nem hallotta? Vagy rajtam kívül tényleg senkit nem érdekelnek ezek a csatornamatyik és csatornamanyik?

Úgy vélem, mégiscsak bele kellene nézni, hogy mit művelnek ezek a brrr, de szigorú médiatörvény takarásában, például az ugyancsak az ATV-ben menő Bánó-féle műsorban. Bemegy közéjük egy tájékozott, abszolút nem kormánybarát elemző, nevezetesen Kiszelly Zoltán, aki valóban elemez, nem acsarkodik, nem ítélkezik, elemez. Ismeri ennek a magyar szónak a jelentését. Először is nem engedik egyetlen mondatát sem befejezni. Öten ugranak rá egyszerre. Pofákat vágnak, elveszik tőle a szót, a műsorvezetővel az élén a brancs egy hangon aprehendál. Mintha a koncepciós perek világába csöppenne az ember. Át- és összenéznek a nem közéjük tartozó, más véleményen lévő feje felett, surrognak, zizegnek, zümmögnek, s ez a kis szolid, szerény, okosan érvelő ember nem áll fel, hogy elég legyen már, ez nem kerekasztal, ez mészárszék.

De van ilyen rádióműsor is. Ahonnan lehülyézik a betelefonáló hallgatót. Hallhatóan nem beszámítható, penetráns műsorvezető ekéz mindenkit, aki nem az ő nótáját fújja. S neki is van kormánytényező vendége. Heti rendszerességgel.

Most a kormánypárt médiaviszonyát tekintjük át. Szándékosan nem a teljesítményéről írok, mert azt, amit ránk hagytak a korrupcióban dagonyázók, egyhamar nem heverjük ki. A kormány munkáját ennek tudatában értékelem. Azt mondom: emberfeletti teljesítményt várunk tőlük, tehát ne legyünk türelmetlenek. Amit kifogásolok, az a demokráciákban elfogadhatatlan félrenézés, az országot kifosztó, a gazdasági és politikai hatalomból kibukott bűnözők médiafelületeivel kapcsolatos túlzott tolerancia. Ne tévedjünk: ha ez a söpredék itt még egyszer tényező lesz, ezek, akik most éjjel-nappal a fékek és ellensúlyok hiányáról és a demokráciáról papolnak, ezek akasztani fognak, mint kun béláék. Technikai koalícióba összeállva!

 

 czyla