vissza a főoldalra

 

 

 2012.03.02. 

Nem támogatták az LMP BKV-s mentőcsomagját

Nem támogatta a Fővárosi Közgyűlés az LMP javaslatcsomagját, amelyet a BKV finanszírozására dolgozott ki az ellenzéki párt; az indítvány mindössze 4 igen szavazatot kapott a közgyűlés szerdai ülésén.

Somfai Ágnes, az LMP fővárosi képviselője egyebek mellett átrendezte volna a BKV munkavállalóinak bérét, eltörölte volna a prémiumokat, teherforgalmi behajtási díjak beszedésének hatékonyságát sürgette, továbbá bevezette volna a személyforgalmi behajtási díjat. Az indítvány a tömegközlekedési társaság költségeinek csökkentésével, a fővárosi hozzájárulás növelésével, György István városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes a javaslatcsomag minden elemére kitérve elmondta: a prémiumokról, illetve az egységes bérpolitikai irányelvekről korábban döntött a testület, amelyben megtették a szükséges intézkedéseket. Egyes szerződések felülvizsgálata kapcsán azt mondta: ezekre vonatkozó jelentést a BKV igazgatósága is tehet, ezért felesleges vizsgálóbizottságot létrehozni. Jelezte, hogy ezek nagyságrendileg nem olyan összegek, amelyből meg lehetne oldani a kérdést.

A városvezető a teherforgalmi behajtási díj befizetésének szigorúbb ellenőrzése kapcsán egy folyamatban lévő felülvizsgálatról tájékoztatta a képviselőket, a fogyasztói árkiegészítés kapcsán folytatandó kormányzati egyeztetésekről pedig annyit mondott, hogy ezeken már túlvannak. György István hangsúlyozta: a főváros minden lehetséges elemet végignézett.

 

MTI