vissza a főoldalra

 

 

 2012.09.28. 

Csorja Gergely: Kezelendő probléma-e a Jobbik?

Szögezzük le az elején: az.

Történt, hogy Hajdu János dandártábornok, a TEK főigazgatója (képen), aki ellen most éppen hajtóvadászat folyik a sajtóban egy félmondatában kitért a szélsőjobboldali veszélyre. Kőszegen a Szíriából kiszabadított volt rendőrök kapcsán kérdezett rá egy újságíró a terrorfenyegetésre. Hajdu szavait pontosan idézzük, mert fontos a szövegkörnyezet: megemlítette, hogy megerősödött a szélsőjobboldal, a Jobbik bejutott a parlamentbe. És ez mellett több más szélsőséges szervezet alakul – az ő elmondásuk szerint nemzeti alapon, ami nagyon helyes –, de ezt nem úgy kell csinálni, hogy erőszakkal, fegyverre, kapára, kaszára és megölni mindenkit, akinek más a bőrszíne – mondta. Azt is hozzátette, hogy ez megoldható és megoldandó feladat. A kijelentés után, Hajdunak nekiment a Jobbik.

 De nem csak a Jobbik. Ahogy ezt már megjelentettük, folyamatos támadás éri.

Legutóbb a Műegyetemen játék pisztollyal viccelő hallgatóra hívták rá a TEK-et. A terrorelhárítók nyilván nem maguktól indulnak el, hanem a rendőrség kéri, hogy avatkozzanak be. A játékpisztollyal szórakozó fiatalembert bejelentő hallgatók nem a TEK-et hívják fel, hiszen azt nem lehet, hanem a rendőrségi segélyhívó telefonszámon jelentették be az esetet. Ezek után a rendőrség értesíti a TEK-et. Hajdunak tehát lényegében semmi köze a Luke Skywalkernek öltözött fiú elfogásához, onnantól fogva, hogy a TEK-et értesítette a rendőrség, neki ki kell vonulnia. Az ügy ennek ellenére Hajdu számlájára íródott.

A Jobbik követeli Hajdu lemondását. Hajdu eltávolítása, a TEK szétverése ma fontos a nemzetellenes erőknek. Elsődlegesen a Kis János által meghirdetett és ezeken a hasábokon többször elemzett program végrehajtása miatt. A választások utánra szervezendő tüntetések, melyek a választások tisztaságát vonják majd kétségbe, csak akkor érhetnek el a taxisblokádhoz fogható sikert, ha a rendvédelem működésképtelen, illetve ha rendőrséget behálózó 1948-tól jogfolytonos szövedék a jogos intézkedéseket meggátolja. A szövedék képes a mai napig a hatalmas rendőrségi szervezetet áthangolni, elbizonytalanítani, lebénítani, sőt a kétharmad ellen fordítani. A beígért tüntetések, a kormány legitimitásának akár erőszakos megkérdőjelezése, a várható atrocitások alapját a választási törvény megváltoztatása adja. Kis János programja szerint mindegy, hogy mi lesz a választási eredmény, hiába győz a Fidesz–KDNP,  ők minden lehetséges fórumon azt fogják hirdetni, hogy a választási rendszer megváltoztatása nélkül az ellenzék nyert volna. Erre épülnek majd a feltehetőleg titkosszolgálati szervezéssel kirobbantott tüntetések.

Valószínűleg súlyos törvénysértésekre kerül majd sor – akárcsak a taxisblokádnál – és a terv szerint a megbénított rendőrség majd nem avatkozik be. Ezt a nagyszerű tervet veszélyezteti a Hajdu irányítása alatt álló TEK. Ugyanis az 1000 fős, jól felszerelt erő, a határozott Hajdu vezetésével könnyedén megakadályozhatja az ország káoszba döntését, az eltervezett puccsot.

A terv valóban ördögi. Az ilyen-olyan titkosszolgálati háttérrel működő, magukat nemzetinek hirdető szervezetek, élükön a Jobbikkal a nemzeti közönség megtévesztésére játszanak. Fél-bűnözői csoportok öltöznek egyenruhákba és valóban szélsőségesen viselkednek, elfogadhatatlan, mi több, visszataszító jelenetekkel látják el a sajtómunkásokat. Utcára vizelő, verekedő, egymást téglával fejbedobáló randalírozóknak semmi köze sem lehet a nemzeti radikalizmushoz. Ezek valóban szélsőjobboldaliak.

Csakhogy korábban a valódi nemzeti radikálisokat is gyakorta leszélsőjobboldalizták. A MIÉP százezres rendezvényein rendbontás soha sem történt. A párt a sajtóban mégis rendszeresen szélsőjobboldalinak tituláltatott. Most, amikor Hajdu a valódi szélsőjobboldali veszélyről beszél, akkor a tisztességes nemzeti közönség jó néhány tagja felszisszen. Hoppá, egy főrendőr megint szélsőjobboldalizik. Ez nem jó jel!

Amúgy is el van terjesztve, hogy a kétharmadban nemcsak a nemzet ügyeiért aggódók, hanem az ellenérdekeltek is benne vannak. A nemzetközi trendnek megfelelő névválasztás, a Terrorelhárítási Központ elnevezés is sokakban a terrorellenes háború képét idézte meg. A nemzeti közönség egy része gyanakodva figyelte a TEK tevékenységét. Az első sikerek, Hajdu jó kiállása és a nyilvánvaló minőségi különbség a suksükölő államrendőrségi vezetők és Hajdu között eloszlatta a gyanút.

Most, a Jobbik és ezen belül Szegedi Csanád örökségét továbbvivő Mirkóczki feladata, hogy Hajdu ellenében feléleszsze a gyanút. A kőszegi beszélgetésen elhangzott mondatok kicsavarása, félremagyarázása és szajkózása leleplezi a szándékot. A Jobbik és megbízói le akarják járatni Hajdut. A lejáratás a fent említett célokon túl, Szegedi Csanád és az egész Jobbik lelepleződését kívánja elfeledtetni.

Pedig a Jobbik és szatellit-szervezetei jelentette elsődleges nemzetbiztonsági veszély éppen a Szegedi-üggyel került napvilágra. Szegedi Csanád az őt leleplező figurával történő beszélgetés közben a Jobbik és a gárda titkosszolgálati kapcsolataira hivatkozott. A titkosszolgálatoktól valakik tehát segítik a Jobbikot és a gárdát, a Hajdu által szélsőjobboldalinak nevezett társaságot. Ez az elsődleges nemzetbiztonsági kockázat, ez az amiért a Jobbikot kezelni kell, sőt meg kell szüntetni a lehető leghamarabb. A Jobbikot ugyanis ez a Szegedi által hivatkozott titkosszolgálati, ki tudja milyen titkosszolgálati, háttér hozta létre és emelte fel. E nélkül a Jobbik a kopopgtatócédulák töredékét sem tudta volna összeszedni – ahogy azt korábban nem is tudta – és semmiképpen sem lett volna képes a százmilliós EP-választást finanszírozni. E nélkül Baló György felesége, a liberális alapállású és zsidó származású jogász, aki a leszbikusok jogaiért küzdött semmiképpen sem vezette volna a Jobbik EP-listáját és nem kezdett volna mifajtánkozni. De az egykori MSZMP-s Nyikos, a moszkvai kapcsolatokkal rendelkező Kovács Béla sem került volna a Jobbik közelébe.

E nélkül a Novák Előd kreálta kuruc.infot már régen bezárták volna és Novák – a büntetlenség fejében – legfeljebb társadalmi kapcsolatként jelentene a katonai táborokat szervező agysérültekről ( persze valószínűleg most is jelent, csak nem mellesleg országgyűlési képviselő is).

Az egész társaság valódi nemzetbiztonsági kockázat mivoltát és nyilvánvaló összejátszását a liberálisnak nevezett oldallal mégis az alábbi eset mutatja.

50 amerikai, javarészt zsidó származású képviselő aláírásával érkezik levél Orbán Viktornak, melyben számon kérik a miniszterelnökön a szélsőjobboldal előretörését és a kuruc.infot. A magyarországi liberálisok egy emberként kiáltanak fel: hogyan hagyhatja működni a Belügyminisztérium a kuruc.infot. Néhány hete ráadásul nyilvánvalóvá válik a tény, hogy a portált egy Varga Béla nevezetű Amerikában élő borász jegyezte be és a hozzá tartozó bankszámla is az ő nevén van.

A számtalan súlyos jogsértésért, rágalmazásért, becsületsértésért tehát a magyar jog szerint – ameddig ki nem derül, hogy más követte el – Varga megvádolható. Csakhogy – láss csodát – az amerikai hatóságok elzárkóznak a Vargával és az oldallal szembeni eljárástól.

A Jobbik-szálak messzire vezetnek és ma már biztosak lehetünk benne, hogy a magyar politikatörténet egyik legmocskosabb átverésével van dolgunk. A Jobbik megoldandó és nagyon remélem, hogy megoldható ügy.

Elsősorban Magyarország, másodsorban a nemzeti radikalizmus fennmaradása érdekében.