vissza a főoldalra

 

 

 2013.04.26. 

Mindszenty József bíborosra emlékeznek Bécsben

Mindszenty József bíboros, hercegprímás halálának 38. évfordulóján, 2013. május 6-án, hétfőn 18.30-kor megemlékezést és koszorúzást tartanak Bécsben, az Irgalmasok Kórházának aulájában, a Mindszenty-szobornál (1020 Wien, Große Mohrengasse 9).

 Köszöntőt mond Szalay-Bobrovniczky Vince Magyarország ausztriai nagykövete, ünnepi beszédet mond Habsburg-Lotharingiai Mihály főherceg, a Mindszenty Alapítvány elnöke. Közreműködik a Bécsben 2012 őszén főként magyar énekesekből alakult Cantus Arcis énekegyüttes, Dombó Dániel vezetésével.

 A szobor az egyetlen ausztriai köztéri Mindszenty-szobor, amely Rieger Tibor alkotása, és 2006. november 25-én került annak a kórháznak az aulájába, ahol Isten szolgája, Mindszenty bíboros 1975. május 6-án visszaadta lelkét a Teremtőnek. A szobor mellett német nyelven a hercegprímás rövid életrajza olvasható, a szobor talapzatánál szinte minden időben van friss virág.

 Az eseményre számos vendég jelezte részvételét az ausztriai magyarság köréből és Magyarországról is. Természetesen minden érdeklődőt, aki nem kapott személyre szóló meghívót szintén szeretettel látnak a szervezők. Információ a Collegium Pázmáneum honlapján.

 

(Magyar Kurír)