vissza a főoldalra

 

 

 2013.04.26. 

Csorja Gergely: Mit meg nem tesznek a megélhetésért

A nemzeti motorosok nevezetű Jobbik-szervezet körüli hurrogás normál körülmények között nem éri el az ingerküszöbömet. Most is csak azért foglalkozom vele, mert tipikus. A Jobbik egy embere, most a XI. kerületi elnök kamuzik. Először bejelenti a nyilvánvaló provokációt, majd letagadja. Csak tavaszköszöntő motorozgatást akartunk tartani, na nem Dobogókő felé, hanem inkább a gettóban, mert ott jobb a levegő. Legalább ismerné be, legalább állna ki, hogy igen, provokálni akartunk, igen, ki akartuk borítani a zsidókat, direkt tahók akartunk lenni. De nem, most is a nyilvánvaló hazudozást választják. Ahogy már ezerszer. A Jobbiknak semmi köze a kuruc.info-hoz, semmi köze a cigányférgekezőkhöz, nem kaptak pénzt és kopogtatócédulát a szociktól, ja és Morvai Krisztina nem zsidó.

A Jobbik-provokáció valódi célját az ellenzéki sajtó tükrében ismerhetjük meg. A Klubrádió, az ATV, a Népszava és a Népszabadság kórust alkotva üvöltötte, hogy Európa közepén – néha szélén – ez nem engedhető meg. Csakhogy a kormány pillanatok alatt reagált, Orbán utasította a belügyminisztert, a provokációt betiltották. Akkor két napig tanácstalanul körmöt rágtak a liberális demokrácia felkent papjai, majd összeült néhány éceszgéber – mondjuk Loso (Losonczy Pál) a Jobbik, Para Kovács Imre a Klubrádió, Uj Péter az ujpéterek és Majtényi a jogvédők részéről – és felkiáltottak: Megvan! Támadjunk azzal, hogy nem tilthatták volna be a motorosok vonulását. Hogy ebből is látszik, Orbánék nem értik a demokráciát. Mert igaz, hogy nekünk nem tetszik, hogy gázt akarnak adni az élet menetének, de mennyivel jobban mutatna egy zaftos zsidózás, egy jó kis verekedés valamelyik német újság címlapján: Orbán országában őrjöngenek a nácik.

Így aztán jöttek a jogvédők és megállapították, hogy nem lehetett volna betiltani a XI. kerületi Jobbik motorozását. Orbánon már megint nem volt sapka.

Nem véletlenül rángattam ide Losonczy Pált, a Jobbik budapesti frakcióvezetőjét, Para Kovács Imrét, a klubrádió műsorvezetőjét és Uj Pétert. Történt ugyanis, hogy Para Kovács behívta Uj Pétert beszélgetni és reklámozni újonnan indított vállalkozását. Viccesen arról nevetgéltek, hogy mennyi mindent összehordanak a népek. Hogy miket ki nem találnak Uj Péterről. Hogy azért akar megint internetes lapot indítani, mert Bajnaitól pénzt kapott. És vannak, akik szerint Simicskától kapott pénzt. Pedig – mutatja meg Péter a vádak képtelenségét viccesen – sokkal inkább mondhatnák, hogy Schiffertől vagy a Losótól kapom, azokkal legalább jóban vagyok.

– Ez a Losó, az a Losó, akivel annyi fröccsöt megittunk? – kérdezi Para Kovács.

– A Jobbik budapesti frakcióvezetője – mondja Uj.

– Mit meg nem tesznek emberek a megélhetésért – lepődik meg Para Kovács

Úgynevezett baloldali, magukat liberálisnak mondó emberek kiállnak a nyilvánosság elé és elmondják, hogy engedni kellett volna a motorosokat, és majd ott a helyszínen kellett volna feloszlatni a menetet. Komoly arccal kiállnak magukat mértékadó jogásznak beállítani igyekvő szakemberek – például Majtényi – és rezzenéstelen arccal előadják, hogy nem lehetett volna betiltani a rendezvényt. Amennyiben pedig nem tiltották volna be,  ugyanezzel a meggyőződéssel állítanák, hogy a kormánynak törvény adta joga, hogy betiltson egy ízléstelen szélsőjobboldali provokációt.

Para Kovácsnak igaza van. Mit meg nem tesznek az emberek a megélhetésért? Például ő is. Gyomorforgató.