vissza a főoldalra

 

 

 2013.08.23. 

Együtt, szövetségben hazudnak, mint a vízfolyás

Mesterházy mostanában magyarázkodó körutakon kampányol. A legnehezebb dolga a kiskörúton belüliekkel van. Azok nem fogadják el őt, hiába, Bajnai a mindenük, benne bíznak. Ahol lehet sarokba szorítják Mesterházyt, szemére vetik, nem is akar összefogni, micsoda demagógia, hogy elfogadja a rezsicsökkentést, hiába bizonygatja, hogy ő csak hazudik, politikailag szükséges ígérgetni, mert nem lehet Magyarországon anélkül választást nyerni.

Bajnai minden szavát isszák, az MSZP vitairataként közreadott gazdaságpolitikai programját kérik számon, mintha érdekelné őket, hogy abban szó sincs azokról az ígéretekről, melyekkel újabban állnak elő Mesterházy és a szocik.

Való igaz, hogy a hivatásos népnyúzók, akik a baloldalnak nevezett masszába tömörülve kormányoznának, újabban azt hazudják a sajtótájékoztatókon, hogy ők is hívei a rezsicsökkentésnek, ha ők kerülnek hatalomra, majd szinte ingyen utazhat minden nyugdíjas, annyira lecsökkentik a jegyárakat. Aztán, ha beveszi a cuclit a jónép, a választás után majd lobogtatják „a vitairatot”, amiben az ígéreteknek nyoma sincs. Most az óhéber pc dumát nyomják Nyugatra kifelé, mely szerint a nép számára egy kis jólétet teremteni igyekvők a demagógók, horthysták, fasiszták. Bajnai az idegen pénzen hízó libás, Juhász a könnyű drogbáró, a szolidaritás jelvényét bitorlók és a szénalapátolók (az LMP szakadárjai) meg a dekások (Gyurcsányék), ők a demokraták, akik a Bokros-féle gazdasági realitásokat tartják szem előtt. Vissza akarnak vezetni bennünket Európához, az európai értékekhez, és ahhoz a bukott piacgazdasági rendhez, aminek letéteményesei az MSZP-SZDSZ kormányok voltak. Ahhoz a piacgazdasági rendhez, melyben Gyurcsány miniszterként visszabéreltette az állammal az általa privatizált ingatlanvagyont, melyben a Bajnai vezette WALLIS és érdekeltségei és az összes többi tolvaj cég vagyona és jövedelmei, valamint a több ezer milliárd maguknak kiutalt osztalék minden évben meghaladta az éves nemzeti össztermékünket. Ahhoz a piacgazdasághoz, melyben előbb lerabolták, majd a piszkos nyolc év alatt, általuk is elismerten, totális csődbe vezették az országot, s jutalmul az IMF azonnal kiutalta nekik az eurómilliárdokat, annak a biztos tudatában, hogy 2010 után nem nekik, hanem nekünk kell majd a részleteket visszafizetni. Most, hogy végre vége, mert kifizettük, jönnek a huhogók: minek kellett visszafizetni? Sokba kerül. Az IMF jobban tudja mi kell nekünk. Mi az, hogy nem akarunk hitelből élni? Mikor az adósrabszolga szerepe van ránk kiosztva. Merjünk kicsik lenni, ajánlják. Hogy merünk ellentmondani az IMF-nek és az internacionalistáknak, kérdik. Mit képzelünk magunkról, mi magyarok? Nemzeti szándékú kormányt, magyar érdeket, magyar szolgáltatókat, gazdagabb magyarokat, működő magyar cégeket? Hogy jövünk mi ahhoz? A bűnös nép. „ Miért nem pusztul ki, ahogy kérték? Mért nem várja csendben a végét?” Miért nem akarja Orbánt és kormányát leváltani? Mikor a szép idegenek itt topognak újra a kapuk előtt. Számolatlanul szórják a reménybeli, kormányt és nemzetet buktató szövetség számára a pénzt.

Mesterházy bevallotta: minden elképzelhető és elképzelhetetlenül tisztességtelen eszközt bevetnek. Röhögés nélkül kimondta, s a belső körúti hallgatósága kibírta, szintén röhögés nélkül, hogy ha ők ígérnek, az felelős és pragmatikus populizmus, ha a Fidesz, az fasiszta, antiszemita, nacionalista.

 

czyla