vissza a főoldalra

 

 

 2013.08.23. 

Kétszázezer fiatal foglalkoztatásához nyújt segítséget a kormány

Idén több mint kétszázezer huszonöt év alatti fiatal foglalkoztatásához nyújt segítséget a kormány munkavédelmi akciója – közölte a párt országgyűlési képviselője Miskolcon.

Csöbör Katalin azt mondta, „van még hely bőven, hiszen országszerte jelenleg körülbelül százezer fiatal foglalkoztatását biztosítja a program, tehát érdemes a munkaadóknak még a lehetőségek után nézni”.A politikus a padlóburkolatokat gyártó Green 2001 Kft. telephelyén tartott sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy az akció keretében a munkaadót járulékkedvezménnyel segítik, ha huszonöt év alatti fiatalt foglalkoztat. Hozzátette: ha a munkáltató a munkaerőpiacra újonnan belépő fiatalt vesz fel, utána két évig teljes szociális hozzájárulási adókedvezményt kap. Ez a program működik a miskolci cégnél is, ahol öt fiatalt – géplakatost, villanyszerelőt, építőmérnököt, kőművest és technikust – foglalkoztatnak a program támogatásával.

Csöbör Katalin azt mondta: a Gyurcsány-Bajnai-kormány csak feltartotta a kezét, „sőt veszélyes és szélsőséges gazdaságpolitikájával súlyosbította a fiatalok helyzetét. 2002 és 2010 között megduplázódott a munkanélküliség, köztük a fiatalok munkanélkülisége is”.

A jelenlegi kormány eddigi intézkedéseinek is köszönhető, hogy miközben Európában a foglalkoztatás aggasztóan alakul – különösen a fiataloké –, Magyarország azon kevés ország között van, amely az elmúlt három évben növelni tudta a fiatalok foglalkozta-tását – jelentette ki.

 

(AJÁNLOTT HONLAP: www.eszakifeny.com )

 

szerk