vissza a főoldalra

 

 

 2013.12.17. 

Pszichothriller

Máig őrzöm a levelet, ami a 2004. december 5-i népszavazásra hív, hogy a szétszakított nemzetet újra egyesítsük. Hogy december 5-én tegyük világossá: mi a határon túli magyarokat a magyar nemzethez tartozónak tekintjük. Ennek eredményeként a magyar Országgyűlés alkosson az alkotmánnyal és a nemzetközi joggal összhangban álló törvényt a kettős állampolgárságról. Hogy testvéreink többé ne idegenként jöjjenek, s másutt Európában is európaiként bánjanak velük.

Olyan természetesnek tűnt számomra, hogy visszaadjuk a mieinknek amit méltánytalanul vettek el tőlük, amit vérrel, munkával, hűséggel százszor megszolgáltak!

Azután az összeszámolás estéje, ütés a szívre: ÉRVÉNYTELEN! Hogy itt volt a kezünkben a döntés, hogy szavazzunk a nemzet újraegyesítésére, s erre nem voltunk elegen! Ebbe szinte belebetegedtem. És történt még valami, ami akkor véglegessé vált bennem. Én akkor úgy megutáltam a szociálliberális banda minden rendű és rangú képviselőjét, hogy ebből az utálatból nem bírok engedni. Hogy képesek voltak minden idők legaljasabb felhívását közzétenni: ne fizessünk rá a kettős állampolgárságra, ne fizessünk havi 20 000 forintot családunk pénzéből, ne fizessünk mások helyett adót, nyugdíjat, ne fizessünk állásunkkal az olcsó, határon túli munkavállalók miatt, december 5-én szavazzunk nemmel! Ezt nem tudják soha többé kimagyarázni, jóllehet Mesterházy próbálja. A végső lebukásukig nincs olyan sok idő hátra. Gyurcsány ultimátumokat küldözget nekik, az összeborulást nem képesek elkerülni. Ha a szociknak egy szavát is el lehetne hinni, Gyurcsányt már rég leleplezték volna, nem pedig menekülnének előle.

Az egyszerű emberek is látják, hogy a volt miniszterelnök viselkedésében valami nem gömbölyű. A pszichoneurotikus manifesztációk hiánya, hétköznapi nyelven azt jelenti, hogy a pszichopata személyek egyszerűen nem idegeskednek, megbízhatatlanság jellemzi őket, (lásd az okt. 23-i összejövetelükön mutatott viselkedését), a szavahihetőség, a bűntudat és szégyenérzet hiánya (őszödi beszéd), a nem megfelelően motivált antiszociális viselkedés, azaz a viselkedés minden esetben ártalmas, és veszélyes a társadalomra – ezért antiszociális, gyenge ítélőképesség, nem tanul a tapasztalataiból, kóros én-központúság, szeretetre képtelen, az érzelmi reakciók sivárak, a belátás speciális hiánya (a speciális szó arra utal, hogy a személy belátja ugyan tetteinek következményeit, de azokról nem vesz tudomást).

Itt van bizonyítékul tizenhat pontja, amely még baloldali elemzőkben is megrökönyödést kelt, mert szakmailag sántít, és megvalósíthatatlan. Az, hogy a határon túliak szavazati jogának, a vatikáni szerződésnek, vagy a kötelező nyugdíjkorhatár eltörlésének, a perselypénznek (!) „megy neki tiszta erőből, s hogy ezzel azokat a jelzőket erősíti, amelyek már eddig is szerves részei voltak az ellene folyó karaktergyilkosságnak, (…) kevéssé teszi érthetővé viselkedését”– írja Tamás Ervin, mintha nem tudná: ez az ember beteg. A pszichopaták minden tulajdonságával rendelkezik. Attól viszont nincs elzárva, hogy parlamenti tényező legyen, esetleg később több is. Ki meri állítani, hogy Hitler vagy Sztalin normális emberek voltak?

 

czyla