vissza a főoldalra

 

 

 2014.01.15. 

MEGJELENT a MAGYAR FÓRUM XXVI. évfolyamának 3.száma!

A tartalomból:

Gyurcsány zsil, Gyurcsány zsiv, Gyurcsány bugyet zsity! (címoldalon)

A sikeres tárgyalások eredményeként létrejöhet a korszakváltás. Erre garancia Kuncze Gábor, Fodor Gábor, Bajnai Gordon és természetesen Gyurcsány Ferenc. Ez bizony korszakváltás a javából. Pető Iván és Bokros Lajos egy kicsit hiányzik az ellenzéki összefogásból. Izgulunk. Hátha jönnek a Jánosok is. Kóka és Veres, esetleg Lamperth Mónika és talán még Magyar Bálint is megbékél. Milyen szép lenne. Mint régen. Lehetne megint vizitdíj, devizahitel, és a végén oszlatás. Végre felépülhetne a kaszinóváros, de legalább Lauder úrnak ki lenne fizetve a kártérítés. Amennyit akar.

 In memoriam Csurka István

A kor parancsa most az, hogy nagyon szeressük magunkban a magyart, hogy hittel és akarattal szeressük magunkat (2.oldal)

Az élet egyetlen parancsa: élni. Megmaradni, túlélni. Nekünk most ezzel az összeomlással tulajdonképpen szerencsénk is lehet: ha elsőként láthatjuk be, hogy ez a Nyugat által ránk erőltetett, félig liberális, félig kommunista rendszer vitt csődbe bennünket, s megmentenünk magunkat csak az egészen új, csak félig nyugati, harmadik utas, teljesen magyar rendszerben leszünk képesek. Ezt kell felépítenünk. Nem nemzetközit, hanem magyart. Ennek első feltétele, hogy ne csak Gyurcsányt és a két pártot váltsuk fel, hanem rendezzünk mindent és változtassunk meg mindent a magyar nép érdeke szerint. Mert eddig ennek mindig az ellenkezője történt.

 Az egyenlő finanszírozás elve alapján segítjük az egyházak társadalmi szerepvállalását

Ez viszont nem jelenti azt, hogy ha egy szervezet kimondja magáról, hogy vallási közösséget alkot, annak működését az államnak kell biztosítania (4.oldal)

Csaknem 210 ezer diák tanul az egyházi köznevelésben, az igény azonban ennél nagyobb. Felmérések alapján a szülők igénylik az egyházi iskolákban való oktatást gyermekeik részére. Szerkesztőségünk vendége Hölvényi György egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár.

 65 ország magyarjai igényelték a kettős állampolgárságot

Amennyiben a baloldal kerülne kormányra, adminisztratív eszközökkel is megakadályozhatja az eddigi sikertörténet folytatását (5.oldal)

Az egész nemzetpolitika, közigazgatás és magyar nemzet sikere az, hogy már több mint 550 ezren éltek a kettős állampolgárság lehetőségével. Dr. Wetzel Tamás egyszerűsített honosításért felelős miniszteri biztos elmondta: míg 2010 előtt évente 5000 állampolgársági kérelmet dolgozott föl a magyar közigazgatás, ez a szám mostanra 180-200 ezerre növekedett.

 A korábbi vezetés nem támogatta az új vállalkozások letelepedését

A külföldi munkavállalást menekülésnek bemutatni durva csúsztatás, de beleillik a bolsevik mentalitásba (7.oldal)

Dr. Nagy István országgyűlési képviselő, Mosonmagyaróvár polgármestere: Én elhiszem, hogy savanyú a szőlő, hogy fájdalmasan látják azt, hogy négy év alatt többet fejlődött a város, mint a megelőző 12-ben, ahol ők voltak vezető szerepben. Ha ünnepi beszédet lehet mondani, a szó is azt jelzi: van mit ünnepelni. Ha valaki azt gondolja, hogy egy polgármesternek csak az a dolga, hogy szalagot vágjon át és ünnepi beszédet mondjon, látszik, hogy mennyire nincs tisztában a helyzettel. Hiszen ahhoz hogy eljussunk a szalagátvágásig, nagyon sok mindennek kell történie. Én azt kívánom minden mosonmagyaróvárinak, az ellenzékieknek is, hogy tanuljanak meg örülni a város sikerének, mert ez mindannyiunk sikere.

 Elhárult az akadály a mezőgazdasági célú termálvízhasználat fejlesztése elől

Az új jogszabályi egyértelmű fejlődési pályát biztosít a foglalkoztatás növeléséhez (8.oldal)

Bakó Dániel, az AGRYA Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége Termálvíz Tagozatának elnöke: Az egyik kedvező megoldás, hogy immár a felszínen is elhelyezhetjük a kitermelt és lehűtött termálvizet. A használt termálvíz elhelyezésére szolgáló felszíni létesítmények helyzetét rendezték, az azokban zajló víztisztítás során előtérbe kerülnek a természetközeli megoldások. Átalakították a kibocsátott termálvízben meglevő egyes anyagok határérték számítási rendszerét, mértékét. A másik számunkra jelentős kitétel, hogy csökkent a gazdák által fizetendő úgynevezett vízkészlet járulék is. Mindez fejlesztést ösztönzően hat a kertészetekre, ahogy a kommunális felhasználókra, és a fürdőket üzemeltetőkre is. Eddig a kertészetekre vonatkozóan az alapérték 7,5-szörösét kellett járulékként fizetni, ha termálvizet hasznosítottak. Ez a szorzó most 2-re mérséklődött.

 A békési szellemiség meghatározta családunk identitását

Születésnapi beszélgetés Csurka László érdemes művésszel (9.oldal)

Akadnak színészek, akik pusztán az orgánumuk alapján is tévedhetetlen biztonsággal felismerhetőek. Csurka László is közéjük tartozik. Különleges hangja mellett a ragyogóan megformált karaktereiért, páratlan művészi értéket képviselő szavalataiért vagy épp utánozhatatlan szinkronalakításaiért egyaránt csodálhatjuk. A néhány nap múlva 78. születésnapját ünneplő színművész egy nagy sikerű őszi Erkel-premier után és egy közelgő újszínházi bemutató előtt mesélt a Csurka-család identitásáról, a magyar sorsversekhez fűződő különös kapcsolatáról, a kultúra hanyatlásának okairól, valamint Somogyvári Rudolf igazságáról.

 A méltatlanul mellőzött operákat is repertoáron kéne tartani

Liszt Ferenc varázslatos dalaival külföldön is nagy sikert arattam (10.oldal)

Kolonits Klára maganénekesnő: Önként jelentkeztem a nemzetközi énekversenyekre, mert tudtam, hogy sokkal nehezebb annak operai pályára kerülnie, aki nem a Zeneakadémia opera tanszakán végzett. A versenyeken való jó eredményeknek köszönhetően ösztöndíjat is kaptam, így Olaszországban tanulhattam majdnem három hónapon keresztül. Így pályám elején elég jó tapasztalatokat szerezhettem arról is, milyen igényeket támasztanak külföldön az énekesek felé. Akkor még azt gondoltam, hogy vonzó lehet a külföldi meghallgatásokon, ha sokféle szoprán szerepet tudok, de kiderült, hogy nem szeretik, ha valakinek behatárolhatatlan a hangfaja és a szerepköre. S azt is megtanultam, mennyire lényeges az önmenedzselés.

 Jelképes erejű, ha a magyarok saját elnökjelöltet állítanak

A felvidéki magyar gyerekek jövőbeli kilátásai akkor a legjobbak, ha anyanyelvükön sajátítják el az alapokat (13.oldal)

Gubík László, a felvidéki Via Nova ICS elnöke: Nem szabad ilyen pesszimistán hozzáállni a kampányhoz, mert megvan a magyar jelöltnek a győzelemhez a matematikai esélye. A baloldalon a legerősebb jelölt méretteti meg magát, Robert Fico, jelenlegi miniszterelnök, míg a jobboldalon legalább egy tucat jelölt szeretne elindulni, és a liberálisok is állítanak államfőjelöltet. Így a jobboldali szavazatok annyira megosztódnak, hogy a második fordulóba akár Bárdos Gyula is bejuthat. Amennyiben a magyar választópolgárok fegyelmezettek, úgy akár 7-8-9 %-os eredmény is elérhető. Természetesen lényeges a realitások talaján mozogni, de arra nagyon kíváncsi vagyok, hogy amennyiben az MKP jelöltje bejutna a második fordulóba, miként reagálna arra a szlovákiai társadalom, különösképpen a jobboldali pártok vezetői.

 Szeressük egymást gyerekek? (18.oldal)

Nem árt, de ha mégsem jön a dolog össze, legalább legyen magunkhoz való eszünk! Ismert a közmondás: okos ember a más kárán tanul, s az sem ostoba, aki a sajátján képes okulni. A globálissá vált világ értéknélküliségét magukévá tevő, s a rendszerváltást a maguk javára kihasználó balliberális nézetrendszerhez köthető politikusaink, tudósaink, gazdasági embereink többségükben (tisztelet a nagyon kevés kivételnek!) olyan minőségű emberek, akiknek nincs sem a nemzet testével sem lelkével összefüggő tudatuk. Sajnos. Azt vallják, hogy ami úgy kezdődik, hogy magyar, az elavult, egyenesen nevetséges és felesleges, mert a nemzeti tudat a világba egyébként se kapcsolható. Felejtsük el, minél előbb, annál jobb. A nemzetellenes globalokrácia sztalinorgonáinak belövési helyeit a Paul Lendvai–Charles Gati– Soros trió jelöli ki. Ez van.

 Csorja Gergely : Két bomba (19.oldal)

Az egyik a Lehel úton robbant a CIB bankfiókjában. Ez a bomba gondosan előkészítve, hajnal ötkor, az üres bankfiókban robbant. A bomba robbantói még a hajléktalanokat is elküldték a helyszínről. Nem akartak sérülteket, pláne halottat. Ilyen értelemben a merénylőket jóindulatúnak is tekinthetjük. A másik bomba politikai célú. Itt tudható, hogy kik készítették a pokolgépet, sőt az is sejthető, hogy milyen céllal. Éppen a CIB Bankot tulajdonló csoport regionális igazgatója, a Magyar Nemzeti Bank két ízben is regnáló elnöke, Surányi György élesítette ezt a nagy erejű politikai bombát. A bombának nevet is adtak: Feltétel nélküli alapjövedelem.

 

Keresse a Magyar Fórumot csütörtöktől az újságárusoknál! Vagy fizessen rá elő!

Kiadóhivatal: 1092 Budapest, Ráday u. 32., I. em. 3. Levélcím: 1464 Budapest, Pf. 1575. Telefon és telefax: 781-3236, 06-30/754-5017.

E-mail: info@magyarforum.hu