vissza a főoldalra

 

 

 2013.02.15. 

A gyűlölködés nem szolgálja Nógrád megye érdekét

 Ahelyett, hogy a szocialisták felsorakoznának a megyét támogató törekvések mögé, lejárató kampányt indítanak

Lejárató kampányt indítottak a szocialisták Nógrád megyében is. A megyének nyugalomra, együttműködésre, további kormányzati támogatásra van szüksége. Becsó Zsolt fideszes országgyűlési képviselő, a Nógrád Megyei Önkormányzat elnöke úgy látja, hogy rosszul teszi az MSZP, ha nem az építkezésbe kapcsolódik be, hanem a romboláshoz keres partnereket.

 Hogyan is néz ki konkrétan az MSZP lejárató kampánya?

 – Köztudott, hogy az MSZP vezetése visszahívta Ron Werbert, a hírhedt „gyűlölet-specialistát”, és kezdetét vette országos szinten, így Nógrád megyében is a lejárató kampány. Óriásplakátokon kormánytagokat vettek célkeresztbe, és így próbálják lejáratni a kormányzatot, és a Fidesz-KDNP pártszövetséget. Miközben elfelejtik azt, hogy 2010-ben milyen állapotban adták át az „ország üres kasszáját” a kétharmados felhatalmazást kapott pártszövetségnek. Egy adósságban fuldokló, morálisan leépült, a szocialisták korrupciós ügyétől hangos, jövőkép nélküli ország kátyúba ragadt szekerét kellett kimozdítanunk. Mindez olyan szituációban, mikor számtalan konfliktust kellett felvállalni annak érdekében, hogy Magyarország megújítását elindítsuk. A mögöttünk hagyott két és fél év alatt sikerült stabilizálnunk az ország pénzügyi helyzetét, új alapokra helyeződött a közigazgatás, növeltük az állami szerepvállalást az oktatásban, egészségügyben, szociális ellátásban. Közmunkaprogramokat indítunk, nagyobb mértékben vontuk be a bankokat és az energiaszolgáltatókat a közteherviselésbe, elindult az önkormányzati konszolidációs folyamat. A kistelepülések adósságkonszolidációja már megtörtént, és folyamatban van az 5000 lélekszám feletti települések konszolidációja is. Új alaptörvényt alkottunk, s megőriztük a nyugdíjak vásárlóértékét. Ezek a példák mutatják, számtalan olyan intézkedést hoztunk, melyek ténylegesen szolgálták az ország és Nógrád megye felemelkedését.

 Nógrád megyét sosem kényeztették el anyagi szempontból, s nem jöttek ide nagyobb beruházók, bizonyára az infrastruktúra nem elégséges volta miatt. 2010 óta beindult a változás?

 – A megye szempontjából különösen fontos volt, hogy végre megkaptuk a kormánytól azt a figyelmet, amit rég megérdemelt volna egy ilyen halmozottan hátrányos helyzetű térség. Egy elrettentő, valós adat: 2002 és 2010 között Nógrádban mintegy 10 ezerrel nőtt a regisztrált álláskeresők száma. Nógrád megye végre a különböző kormányzati döntéseknek köszönhetően felkerült Magyarország fejlesztési térképére. Ha már egyszer felkerültünk oda, mindent el kell követni annak érdekében, hogy ne csak fennmaradjunk, hanem minél több olyan fejlesztést, beruházást indítsunk el, melynek eredményeképpen hozzá tudjunk járulni Nógrád megye felzárkózási folyamatának felgyorsításához. Új munkahelyek és egy olyan környezet megteremtésével, amelyek által a lakosok megtalálhatják számításaikat, és otthon érezhetik magukat Nógrád megyében. Közel 8 milliárd forintnyi forrást sikerült a turisztikai fejlesztések területén elérni, említhetném Hollókő, Mátraverebély-Szentkút vagy a Novohrad-Nógrád Geopark fejlesztését. Árvízvédelmi beruházásokat tudtunk elindítani, s megvan a kormánydöntés a 21-es út négysávosítására. Közel 3 milliárd forintos támogatással indul hulladékrekultivációs programunk Kelet-Nógrádban. Számtalan településen folytatjuk a csatornázási programot, és több közintézményt újítunk fel. 2002 után először tudunk újra ipari területeket létrehozni – most három ipari park kialakítása zajlik, ami természetesen munkahelyeket teremt. Gazdaságfejlesztési források kerültek megítélésre, és ezen források felhasználásával, reményeink szerint az egész megyében jelentős munkahelyteremtő beruházások realizálódhatnak. Egy ilyen helyzetben, ahelyett, hogy a szocialisták felsorakoznának a megyét támogató törekvések mögé, és alkotó, előremutató javaslatokat fogalmaznának meg, vagy jobbító kritikai észrevételeket tennének, lejárató kampányt indítottak a térségben is. Mindez nem szolgálja Nógrád megye érdekét, mert ebben a helyzetben, mikor a nyolc éves „kivéreztetés” után beindult a fejlődés, nyugalomra, kiegyensúlyozottságra, jövőképre van szükségünk. Sajnos a mostani lejárató kampány jól előre vetíti, mit várhatunk az ellenzéktől a következő másfél évben. Most is a gyűlöletkampány jellemzi a szocialisták hozzáállását. Szerintem rosszul teszi az MSZP, ha nem az építkezésbe kapcsolódik be, hanem a romboláshoz keres partnereket.

 Említette a gyűlöletkampányt. Elnök úr szerint 2010 őszén véget ért a politikai hadjárat, vagy a balliberálisok nem álltak le a kampányolással?

 – Azt magát nem tartom problémának, hogy az új kormány felállása után elkezd kritizálni az ellenzék. Ez minden választási ciklus jellemzője. Eddig azonban mindez bizonyos keretek között, íratlan játékszabályok betartásával történt. Mostanában viszont egyrészt többfrontos támadást indítottak el – külföldi érdekcsoportok bevonásával – a pártszövetség és egyes intézkedéseink ellen. Erős védharcban kellett megvédeni Magyarország érdekeit. Most új szakaszba került a kampány, mert az MSZP visszahívta azt az elhíresült Ron Werbert, akinek közreműködésével hajdan teljes mértékben sikerült megtéveszteni a társadalmat. Bárhogyan is erőlködnek azonban a szocialisták, ezúttal nem fognak sikerrel járni.

 

Medveczky Attila