vissza a főoldalra

 

 

 2013.01.01. 

Csorja Gergely: Ron Werber nemzetbiztonsági kockázat

Sokáig nem értettem, hogy mire kellett Gyöngyösi Márton magánszáma, a zsidók listázásáról, és mire kellett ez a gigantikus felháborodás. A Jobbik ennél már lényegesen durvább kijelentéseket is tett, házilapjukról, a Novák Előd által irányított kuruc.info-ról nem is beszélve. Egyszerűen nem értettem. A választ csak most, az MSZP bejelentésekor kaptam meg: A szocialistákat újra megsegíti Ron Werber. Az a Ron Werber, aki 2002-ben már egyszer megbuktatta a Fidesz-kormányt, méghozzá nem is akármilyen módszerekkel.

Ron Werberről tudni kell, hogy izraeli állampolgár és az izraeli politika aktív tagja. A Munkapárt általános ügyvezető igazgatója, és ezen felül a párt teljes átalakításáért felelős program kidolgozója és végrehajtója. Az izraeli politikai életet kevéssé ismerő olvasó ennek jelentőségét nem biztos, hogy teljes mélységében átérzi.

 Az Izraeli Munkapárt elődjét, a Mapai-t Izrael Állam első miniszterelnöke, David Ben Gurion alapította 1930-ban. A párt jelentős szerepet játszott a zsidó állam megteremtésében 1948-ban, majd évtizedekig a legjelentősebb politikai erő maradt. A baloldali pártok – így a Mapai, az Ahdut HaAvoda és a Rafi – 1968-ban létrehozták Izraeli Munkapárt (Mai) nevet viselő sajátos föderációjukat. A Mapai által dominált pártkoalíció megalakítása után az eddigi trend megtört, a baloldali pártok a következő választásokon mindinkább vesztettek befolyásukból. A mélypont 1977 májusában következett be, amikor a baloldali koalíció a zsidó állam kikiáltása óta először ellenzékbe szorult 32 mandátumával. A pártszövetség a korábbi parlamenti monopolhelyzetét többé nem is tudta visszaszerezni.

Az 1991-ben felbomlott baloldali pártföderáció tagjai a Munkapárt nevet felvevő Mapai-ba integrálódtak, amely 1992-ben Jitzhak Rabin vezetésével újra kormányzati pozícióba került.

Rabin meggyilkolása után a párt meghatározó figurája, egy jelentős katonai karrierre visszatekintő altábornagy, Ehud Barak lett. Barak 2011-ben kilépett az akkorra ellenzéki párttá csökkent Munkapártból, mivel véleménye szerint Iránt azonnal le kellett volna bombázni. A keményvonalas katona távozásával a Munkapárt új irányba indult, és mostanra a meglehetősen töredezett izraeli törvényhozás legerősebb ellenzéki pártjává vált. A következő választásokat tehát elképzelhető, hogy ők nyerik. Ennek a jelentős pártnak az egyik legfontosabb embere Ron Werber. Mégpedig nem véletlenül.

Ron Werber az elmúlt tíz évben a volt szocialista országokban tevékenykedett, ún. kampánytanácsadóként. Tevékenységének eredményeként több szocialista irányultságú párt is hatalomra került, vagy legalábbis megerősödött.

Ron Werber a különleges tudást nem saját kútfőből vette, hanem egy igen hatékony szervezetben sajátította el. Karrierje kezdetén a Zsidó Ügynökségnek dolgozott. A zsidó állam megalapításában kulcsszerepet játszó Zsidó Ügynökségről az izraeli nagykövetség honlapján a következőket olvashatjuk: A Zsidó Ügynökség (Szochnut, JAFI) legfontosabb feladata a kapcsolattartás Izrael és a diaszpóra zsidósága között. A Cionista Világszövetség 1929-ben azzal a céllal hozta létre, hogy képviselje az Izrael Földjén élő zsidó közösséget a brit mandátum hatóságaival, a külföldi kormányokkal és a nemzetközi szervezetekkel szemben. Izrael függetlenségének kikiáltását követően a törvény bizonyos nemzeti részfeladatokat, mint például a bevándorlást, az újonnan érkezettek befogadását, a vidéki településeket, a bevándorlók lakhatását, az oktatás és a fiatalkorúak tevékenységének szervezését, valamint az urbanizálás újjáélesztését a Szochnutnak és a Világszövetségnek delegálta. Az elmúlt években több funkciót a kormány vett át.

A zsidó ügynökség azonban egy másik fontos feladatot is ellát. Az állami szervezet fogja össze a világ zsidóságát, sőt a zsidó stratégiai célokat is ez a szervezet, illetve a 2002-ben létrehozott intézete határozza meg. A Zsidó Nép Politikai Intézete elnevezésű szervezet vezetője Danis Ross, aki a Bush-kormányzat politikai stratégiáját dolgozta ki, és aki nem olyan régen még Barack Obama stratégiai tanácsadója volt. Szóval Ron Werber a zsidó érdek képviseletének legfőbb, és nem mellesleg államilag finanszírozott intézetében szívta magába a sikeres politikai kampány csínját-bínját.

Természetesen a tehetség és a tudás mellett van Ron Werber tanácsainak még egy fontos haszna. Méghozzá, hogy a tanácsokban megfogalmazott teendők kivitelezésében segít a zsidó állam által fenntartott és az egész világot körbevevő hálózat. Ron Werber, a Zsidó Ügynökség, a követségek, a követségeken dolgozó titkosszolgálati munkatársak és  társadalmi kapcsolataik, mind egy csomagban ajánlják fel szolgálataikat a kedves megrendelőnek.

Természetesen a kedves megrendelővel szemben is támasztanak bizonyos követelményeket. Ron Werber tanácsait csak olyan politikai pártok rendelhetik meg, akik feltétel nélkül hajlandóak képviselni a világ zsidósága és Izrael Állam érdekeit.

És itt kell visszatérnünk Gyöngyösi Mártonhoz és a Jobbikhoz. Ron Werber taná-csainak hatása, illetve az azokat követő tüntetések, esetleg lázadások, robbantások, botrányok, és az egész mocsok, ami Ron Werberrel együtt elárasztja újra az amúgy sem patyolat tiszta magyar közéletet, egyetlen esetben ellensúlyozhatóak. Ha sikerült tudatosítani a magyar társadalomban, hogy Ron Werberen keresztül egy idegen állam avatkozik Magyarország belügyeibe, ha egyértelművé válik a választónak, hogy Ron Werber segítségének igénybevételével a Magyar Szocialista Párt diszkreditálta magát a választható magyar politikai pártok közül. Ha másként nem is, erkölcsileg biztosan.

Ehhez viszont elő kell venni, hogy a Zsidó Ügynökség és a zsidó állam titkosszolgálatai milyen módszerekkel dolgoznak, hogy a magyarországi zsidóságon belül kiépített kapcsolataik segítségével hajtják végre Ron Werber tanácsait, hogy az összzsidóság állítólagos érdekeire hivatkozással semmitől sem riadnak vissza.

Ezt Gyöngyösi listázzuk a zsidókat felszólalása után, illetve az azt tudatosító média és politikai hadjárat után a Fidesz, vagy bármilyen Fidesz közeli orgánum egész egyszerűen nem teheti meg. És a cél ez volt. Hogy Ron Werber és elsősorban a mögötte álló állam- és világszervezet beavatkozását a magyar életbe, a centrumban elhelyezkedő erők ne leplezhessék le, illetve, hogy a leleplezést ne vehessék hivatalosan tudomásul.

A Magyar Fórumot ez a tiltás nem érinti. Mi nem akarunk holdudvarban lenni, nekünk nem kell ebben kényszerből részt vennünk. Ezért kimondjuk: Ron Werber részvétele a következő választási kampányban nemzetbiztonsági kockázat.