vissza a főoldalra

 

 

 2013.01.11. 

IN MEMORIAM CSURKA ISTVÁN

Csurka István: A végső cél: pusztítsd el a hazafiságot, öld meg az ország iránt érzett szeretetet, demoralizáld az embereket!

Soros György bejövetele

992-re már megváltozott a hatalomra való jogosultság Magyarországon. Magyarnak lenni, magyar történelmet folytatni már nem jelentett jogosultságot. A valós, a jelenlévő, a konkrét hatalom ellen már nem is lehetett küzdeni, szinte szóba sem került. Aki szóbahozta, hogy ki privatizál, kié a média az a vészkorszakot akarja vissza.

 A támadás ellenem mindig szervezett volt és lehengerlő. A Zalai Hírlaptól a New York Times-ig, a Népszavától a Napkeltéig, Debreczenitől Szentágothai Jánosig.

Mivel ez a HVG-s a legszebb példánya az ellenem történt általános mozgósításnak, ezt felidézem. Kacagjunk.

 Szentágothai János akkor az Akadémia már leköszönt elnöke volt, orvos kutatóként. Hajlott kora ellenére bent ült az MDF-frakcióban és mindig aludt. Nem emlékszem rá, hogy négy év alatt egyetlen szót is váltottam volna vele.

Az akkori HVG azonban kiszúrta, mint a múltja bizonyos tényei miatt ellenem mozgósítható tekintélyt. Szentágothai ugyanis sváb származású volt, orvosi diplomáját még Schimmert János névre állították ki 1936-ban, amikor Szabó Dezső megírta a már idézett német bekebelezésről az értekezését. Abban a Schimmert Jánosoktól is óvta népünket. Schimmert János akkor tehetséges németajkúként Svájcba került kutató orvosnak, de 1940-ben nevet is változtatva hazajött.

HVG: Ön ösztöndíjasként a háború elejét Bázelban töltötte. Mi vonzotta vissza 1940-ben arról a nyugodt tájról?

SZ. J.: Két oka is volt. Az egyik: tudományos munkám nagyrészt macskakísérletekre épült, és Svájcban akkortájt erős állatvédelmi mozgalom indult a svájciak legkedvesebb állatai, a macskák védelmében.

Ekkor nyilván röhögésben törtek ki a riporterek, Linder András és Horváth Zoltán és a volt akadémikus észbekap. A másik – és kétségtelenül ez volt a döntőbb indok – hogy miközben számtalan zsidó tudós próbált meg ott maradni, a svájciak egytől egyig kiutasították őket. Engem zavart volna, hogy én maradhattam volna, ők meg nem.

Ekkor már nyilván nem nevetnek a riporterek, mert látják, hogy a honatya szenilis. Hazajött Svájcból Magyarországra, ahol már meghozták a második zsidótörvényt és sok állás volt megürülőben. Néhány év múlva aztán a hadi utat Kőszeg és Németország között katonaként még egyszer megteszi, nyugatra menekül és rövid amerikai hadifogság után hazatér. 1950-ben pedig már Kossuth-díjat kap a kiváló orvos, a derék sváb és mint ilyen érzi szükségét, hogy véleményt mondjon rólam?

Sz. J.: Az SZDSZ-t kivéve majdnem minden párt megkeresett. Elsőnek a kereszténydemokraták, de megvallom elkötelezett protestáns és ökumenikus gondolkodású lévén féltem egy keresztény kurzus kialakulásától. (40-ben nem félt ettől…)  Aztán a szocdemek, sőt a szocialisták is felvettek volna a listájukra. Egy ideig komolyan kacérkodtam az MSZP-vel.

HVG: …aztán mégis az MDF-nél kötött ki. Oda ki hívta? (A jó válasz most az volna, hogy a macskák bősége és az állatvédelem teljes hiánya, de a professzor mást mond.) Régi barátom, Antall József. Egyébként sohasem gondoltam volna róla, hogy ekkora politikusi ambíció szunynyad benne. Politikusi kvalitásait szerintem senki sem ismerte. Sokszor vitatkozgattam Szabad Györggyel is, hiszen ő világéletében ádáz kossuthista volt, rólam meg köztudott, hogy inkább állok Görgey pártján. Szóval ők ketten szólítottak az MDF padsoraiba.

HVG: És e padsorok melyik vonulatába?

Sz. J.: Azon szélső liberálisok közé, akik még éppen hogy beférnek a Fórumba.

HVG: Ez érdekes, hiszen ön nem állt ki nyilvánosan a Csurka-pamfletet náci ideológia alapvetésének minősítő képviselőtársa, Debreczeni József mellett.

Sz. J.: Mert nem szeretek fasisztázni.(Még szép, Schimmert úr!) Miközben persze érzem, tudom, hogy Csurka István immáron a hamis nemzeti romantika veszélyesnek mondható képviselője.

Ez a nyilatkozat nemcsak a politikai butasága és az árulkodó mindent kiszolgálni akarása miatt leleplező, s mutatja fel egy korszak végtelen posványát, hanem a butaságot mozgósító erő, hatalmas voltára is utal. Mi késztet egy tudományban megőszült, javakban bővelkedő idős embert ilyen hazudozásra? Ekkora mozgósításra csak nagy erő képes. Ez ugyanaz a világhatalom, amely képes volt később toronyiránti repüléssel ledönteni a WTC- tornyokat és háborúba sodorni az USA-t, s amely a narancsos forradalom révén rövid időre uralma alá tudta vonni Ukrajnát, amely most a görög válságban szervez valami Európa elleneset. Ennek a  hatalomnak azonban most mégiscsak vége van. Még valószínűleg ki tud vasalni súlyos euró milliárdokat a német adófizetőkből, még el tudja húzni az időt sokáig is, de azt a hatalmat, azt a hegemón uralkodói helyzetet, amelyben 1992-ben doktor Utólagként felvettem vele a küzdelmet soha többet nem tudja elérni.

A két korszakot, a mai írásaim korát, 2008 és 2010 változásait és a Néhány gondolat idejét, 1990–1992-t egy-egy IMF megállapodás határolja. Senki nem vette észre, hogy az első már benne van a „náci alapvetésben”. 1990 januárjában Németh Miklós – nyilván nyomásra és ráutaltságában összehív egy értekezletet, amelyen kormánya illetékes tagjain kívül, valamint a Nemzeti Bank vezetőin kívül a jövendő kormány képviseletében Antall József is részt vesz. Tulajdonképpen ő ott akkor a főszereplő. Megegyeznek és aláírják, hogy akármilyen kormány alakul is a már kitűzött választások után mindenképpen betartja és aláveti magát az IMF szabályzatainak. A törlesztési kötelezettségnek eleget tesz. Az IMF-et csak ez érdekli. Vagyis minden marad a régiben, az ország nem folytathat önálló politikát, és nem kérhet fizetési halasztást, esetleg elengedést. Antall erről néhány szóban beszámolt az elnökségnek és az értekezletről rövid közlemény jelent meg a sajtóban. De aztán senki nem beszélt róla. Messzeható jelentőségét nem közölték a társadalommal, annál inkább, hogy én a Kun Bélák visszatértétől tartok. Érdemben és sajnos két éves késéssel csak én tárgyaltam meg ezt a kérdést a „náci alapvetésben”. Voltaképpen ez az IMF általi gúzsbakötés, ennek a puszta felemlítése volt a „náci alapvetés”? Lehet. Nagyon is lehet.

S most, amikor írom ezt a visszaemlékezést már túljutottunk az IMF megállapodás, a huszonötmilliárdos egészen valóságos láncra fűzés első szakaszán: a Bajnai-kormány már az összeg nagy részének nyakára hágott. Az Orbán kormány pedig, noha nem írt alá semmit, ezzel a feltétellel veszi át a kormányzást. Nem tehet mást. Az évtizedek alatt felhalmozott adósság mennyiség, amikor a kamatok fizetésére is újabb hiteleket kell felvenni és kötvényeket kibocsátani megfojt minden önálló, nemzeti kezdeményezést. Nem az SS és nem Wesenmayer vagy Eichmann parádézik Budapesten, hanem az IMF tart fenn korlátozott demokráciát. 

Ez a két IMF megállapodás a két igazi korszakhatár. A második Gyurcsány–Bajnai négy évre, azért volt szüksége a Bilderberg  hatalmi csoportnak, hogy az államcsődig elgörgesse Magyarországot. Az IMF mentőöve béklyó és bilincs, a feltétel nélküli és a korlátlan IMF- uralom.  Megjegyzendő, hogy a Bilderberg-értekezletek soha nem zajlanak le az IMF vezetőinek jelenléte nélkül. Az IMF vezetője csak a Soros György által rendezett régi vacsoráról hiányzott a Margitkertből, de lélekben ott volt, mint ahogy Antall József is lélekben lett 15 millió magyar miniszterelnöke. Aztán pedig megkötötte a Bilderberg-alapszerződéseket Ukrajnával, Szlovákiával, Romániával.

De az idő mégis áthalad szépen a Bilderberg- csoport fölött.

(Folytatjuk)