vissza a főoldalra

 

 

 2013.01.11. 

Dačić: le kell nullázni Szerbia és Horvátország eddigi kapcsolatát, s mindent újrakezdeni

A Szerbia és Horvátország közötti kapcsolatokat le kell nullázni, vagyis "resetelni" kell, s mindent elölről kezdeni, mert amennyiben a két ország közötti fagyos légkör oldódna, az lekerekítené a regionális együttműködést is és jó légkört biztosítana a továbbiakra nézve, jelentette ki Ivica Dačić kormányfő.

"Szerbia a jó együttműködés és a régió államaival való jó viszony hirdetője akar lenni. Tisztában kell lennünk azzal, hogy nem érthetünk egyet mindenben, de meg kell keresnünk azokat a pontokat, amelyek előbbre visznek bennünket", szögezte le a kormányfő.

Dačić szerint Szerbia és Horvátország között az utóbbi hónapokban hűvösebbé vált a viszony, de ezen a területen nagyon gyakorlatiasnak kell lenni. "Ez azt jelenti, nem kell nekünk szeretnünk egymást, de a politikai együttműködésnek és a Szerbia és Horvátország közötti politikai kapcsolatnak fenn kell állnia", tette hozzá, s kiemelte, kész találkozni Zoran Milanović horvát kormányfővel pont azért, hogy a két ország közötti viszony ne hűljön ki még jobban, ne jusson el arra a pontra, ahonnan már nagyon nehéz visszajönni.

 

(Beta)