vissza a főoldalra

 

 

 2013.01.25. 

Csorja Gergely: Szerveződik az Etkar André zászlóalj Magyarország ellen

Ha véletlenül nem képzett a munkásmozgalom nagyszerű történetében, akkor íme: Etkar vagy Edgar André egy Németországban született zsidó származású munkásmozgalmár volt, akit 1936-ban letartóztattak, majd kivégeztek. A Spanyol polgárháborúban résztvevő, többnyire zsidó származású mozgalmárokból álló csoport felvette az Etkar André zászlóalj nevet. A később csak spanyolosoknak nevezett, főként magyar zsidókból álló társaság tagjai között szerepelt Mező Imre és Rajk László is. Sokan a Szovjetunióból érkeztek, mint például Gerő Ernő, Rajk László, Steinmetz Miklós, Zalka Máté és Münnich Ferenc. Az október 17-én létrehozott Etkar André zászlóalj 3. százada 180 magyar önkéntesből állt, akiket mexikói puskákkal és géppuskákkal láttak el, és részt vettek a Madridért folyó harcokban. Öszszesen 1200 magyar és többnyire zsidó származású önkéntes érkezett a konfliktus idején, közülük mintegy 600 vesztette életét a harcokban és a polgárháborút követő konfliktusokban további 350-en haltak meg. Az 1945-ben létrehozott Magyar Partizán Szövetségbe 248 volt polgárháborús önkéntes kérte felvételét. Ezenkívül az 1945-ben Magyarországot lerohanó Vörös Hadsereg után érkeztek Budapestre az egykori spanyolosok és Rákosi, Gerő, valamint Rajk vezetésével megszervezték a magyar felső- és középosztály elszegényítését, valamint részleges kiirtását.

 Most, 75 évvel a spanyol polgárháború után, újabb nemzetközi brigád szerveződik. Ez most nem a spanyol, hanem a magyar közállapotok megváltoztatását tűzte ki célul. Pontosabban a kétharmados támogatással kormányra kerülő erő megdöntésén fáradoznak. Az új brigád főszervezője, zászlóaljparancsnoka Ron Werber, egyelőre még csak a 2014-es választásokra készíti fel a komisszárokat. 106 szocialista tudhatja meg, hogyan kell majd gyalázni, a sárba rángatni, bemocskolni és rágalmazni a kormányt. 106 szocialista kap eligazítást a puccs előkészítésére. Merthogy puccsara készülnek, az nyilvánvaló.

Egyelőre még csak egyfajta adminisztratív puccs képe sejlik fel, de amennyiben az nem sikerülne, úgy életbe lép a Kis János által felvázolt és ezen hasábokon többször ismertetett program, mely már bizonyos lázadási illetve hadműveleti cselekményeket is tartalmaz.

A nemzetközi csoport természetesen nem véletlenül nemzetközi. Az internacionalizmusnak álcázott rasszizmus, mint a kóbor zsidók egyik legfontosabb ideológiai kovásza, most újra összetart.

Nouriel Roubini, egy Isztambulban született iráni zsidó, aki előre tudta, hogy gazdasági világválság lesz és akivel már többször foglalkoztunk, most kiadta az ukázt. Roubini mint közgazdasági vátesz bejelentette, hogy a forint árfolyama zuhanni fog, ezért tessék a forintot shortolni. Természetesen, mint minden önbeteljesítő jóslat ez is működött és a forint zuhanni kezdett. Erre Matolcsy nyilatkozatban hívta fel a világ figyelmét. Matolcsy, illetve hivatalosan az NGM nyilatkozatának célja egyértelmű. Bebizonyítani, hogy nem a magyar gazdaság, a magyar pénzügyi mutatók indokolják a forint zuhanását, hanem egy szimpla akció, melynek központjában Roubini bejelentése állt. Roubini jóslata azonban csak mint indok kellett, a shortolás levezénylését valójában a nemzetközi pénzügyi világ meghatározó szereplői közül néhányan hajtották végre. Ezek a néhányak, akikről talán feltételezhetjük, hogy némileg kötődnek a nemzetközi brigádokhoz természetesen tudomással bírnak Ron Werber megbízásáról. Természetesen tisztában vannak Ron Werber zászlóaljparancsnoki kinevezéséről és természetesen a zászlóalj, a nemzetközi zászlóalj sikerének elősegítése érdekében is shortolják a forintot.

Az utolsó kétségeim, hogy a shortolást tervezték és egyeztették akkor múltak el, amikor a Népszabadság a következő kijelentést tette. Megvan a bűnbak: a forint elleni spekuláció hátterében Nouriel Roubini, a világ egyik legbefolyásosabb pénzügyi elemzője áll – legalábbis a Nemzetgazdasági Minisztérium friss sajtóközleménye szerint. Az összeesküvés-elméletek gyártásában meglehetősen fantáziadús NGM egy a múlt hét keddjén elküldött hírlevélre hivatkozik, amelyben a világgazdasági válságot is előre megjósoló sztárközgazdász azt tanácsolta a befektetőknek, hogy: „Amíg Magyarország kormánya alá nem írja az új IMF-megállapodást, addig a forint shortolását javasoljuk.”

A legárulkodóbb kitételt muszáj megismételnem: Az összeesküvés-elméletek gyártásában meglehetősen fantáziadús NGM . Tehát a Nouriel Roubini tulajdonában álló és vezetése alatt működő intézet felhívja a befektetők figyelmét, hogy shortolják a forintot. Erre az NGM kiad egy közleményt, hogy megállítsa a folyamatot, amit a Népszabadság összeesküvés-elméletnek titulál. Miért? Hol beszélt az NGM közlemény összeesküvésről? Nem tudni. Csak Freud úr széles mosolya sejlik fel a cikk mögött.

A nemzetközi zászlóalj más fronton is támad. A kultúra frontjain egy pillanatnyi fegyvernyugvás sincs 2010 óta. Hiába akar megállapodni a kormányzat, egyszerűen nincs pardon. Ha a nemzetközi zászlóalj magyarországi művészei nem keresnek havonta legalább másfél milliót, ha nem áll az összes budapesti színház élén valamilyen brigádtag vagy szimpatizáns, ha a brigádtagok intézményei nem kapnak számolatlan mennyiségű pénzt, akkor bizony nincs tűzszünet. Aschertől Gulyás Mártonig mindenki tüzel. Utóbbi, ez a platinaszőkére festett valami, egyre gyakrabban tűnik fel a legkülönbözőbb újságokban és a tévében. Egyre gyakrabban köpködi az arcunkba, hogy nélkülük – természetesen szigorúan szakmai alapon – nem lehet kultúra Magyarországon. Idáig csak egy jelentéktelen alternatívnak nevezett színházat játszó csoport nevében, most már mint Humán Platform. A Humán Platform – be csodás név – összefog. És természetesen tüntet, mert a magyar közállapotok elfogadhatatlanok. Hogy az elmúlt 10 évben miért nem voltak, azok és most egyszerre miért azok, arról ez a homoerotikus tünemény nem nyilatkozik. Ellenben nácizik és fasisztázik.

A nemzetközi brigád egyik legfontosabb célpontja most a Magyar Művészeti Akadémia. Ezért aztán az ATV megkereste Medveczky Ádámot, a minden tekintetben kikezdhetetlen művészt, és megpróbálta csőbe húzni. Csakhogy a világhírű karmester a tőle megszokott őszinteséggel válaszolt: Ha valaki ideszületik magyarnak, és közben kimegy – mert erre is van példa – és kintről úgy viselkedik, hogy árt a magyaroknak, vagyis kígyót-békát kiabál Magyarországra, az nem tekinthető magyarnak. Pont.

A Nemzetközi Zászlóalj a 2014-es választások közeledtével egyre agresszívabb lesz. Erre Ron Werber a garancia. A Zászlóalj hadműveleteire fel kell készülni és a leghatározottabb ellencsapásokkal kell megakadályozni a szervezkedést. Ugyanakkor arról sem szabad megfeledkeznünk, hogy minél több és jobb ügyben veszünk részt, minél több az országnak fontos és hasznos tervnek adunk lehetőséget, minél több elképzelésünket valósítjuk meg, és minél több munkával segítjük egymást, annál kisebb az esélye, hogy Ron Werber csapatai restaurálják hatalmukat.