vissza a főoldalra

 

 

 2013.08.13. 

Közhatalommal való visszaélés

Ezeken a forró nyári estéken unokabicikliztetés közben vagy a szokásos kávézó teraszán ismerősökkel összefutva egyre többen észrevételezik, hogy milyen feltűnően ízléstelen ez a liberálbolsi finálé, túl zajos, ahogy a magukat baloldali liberális értelmiségiként beállító emberek, kampányolnak egy tökéletesen alkalmatlan bűnbanda bármi áron való újbóli hatalomra juttatásának érdekében.

Egyszerűen fogalmaznak az emberek, azért ekkora a pofájuk, mert nem történt meg a bűnösök elszámoltatása.

 Beszélgetőpartnereim között akad egy nyugalomba vonult bíró is, aki érdekes szemszögből világította meg például az elhíresült, sokat tárgyalt őszödi beszédet.

 Amikor 2009. április 19-én Bajnai Gordon bejelentette kormánya programját mint új miniszterelnök, egyáltalán nem határolódott el sem Gyurcsánytól, sem a nyilvánosságra került Őszödön elhangzottaktól. Ahol Gyurcsány nem állított kevesebbet, mint hogy kormányzás helyett hazudtak reggel, délben meg este, s trükkök százait vetették be. Aminek emlegetése már unalmas is lehetne, ha közérdekvédelmi szempontból ki lenne vesézve – állítja a nyugalmazott bíró.

 Abban az időben Bajnai Gordon hivatalosan kinevezett, vezető kormánytisztviselő volt.

A Fidesz helyesen állapította meg, együtt tették tönkre az országot. Hosszan sorolta Btk.-ból az idevágó törvényhelyeket, tehát engem is érdekelne, hogy a politikai felelősség emlegetése elég lehet-e, az ehhez hasonló ügyekben? Büntetőjogi értelemben nem lényeges-e, hogy a hangfelvétel tartalma szerint országgyűlési képviselők és kormánytagok, akik ebbéli minőségükben hivatalos személyek, egy összejövetelükön beismerték, hogy éveken keresztül visszaéltek hivatali helyzetükkel és bűnszövetségben, közhatalommal való visszaélés bűntettét követték el, melynek következményei forintosíthatók, ezermilliárdokban mérhetők. És itt nem arról van szó, hogy a felesküdött országgyűlési képviselők minden igyekezetük ellenére a bonyolult világgazdasági folyamatokat rosszul ítélik meg és politikailag hibás döntéseket hoznak. Nem. Hanem arról, hogy tudatosan, szándékosan tettek az esküjük és a törvény ellen. Működésüket, mint a klasszikus rablóbanda, hogy azt ne mondjam a szervezett alvilág, csak a saját zárt körükben beszélték meg, ott egyeztettek, sőt meg is zsarolták egymást, hiszen a vezérük azzal állt elő, hogy nem bírja tovább a terhelést sem idegileg, sem fizikailag, úgy érzi ebbe beledöglik. Az is a dolog bűnszövetségben elkövetett voltát bizonyítja, hogy milyen hosszan hallgattak róla. Majd miután az eset napvilágra került és közfelháborodást okozott, kormányválság fenyegetett – azért, hogy ebből a kelepcéből kikerülhessenek – az elkövetők megegyeznek: az eddig bűnszövetségben elkövetett trükkös tolvajlásokról úgy terelik el a figyelmet az IMF azonnali segítségét felhasználva, hogy Gyurcsány helyet cserél a mögötte állóval. S mögötte a libatolvajnak elnevezett Bajnai állt, szakértőként. Az alvilág mindig is megbecsülte az igazi szakembert, még becézte is, például mackósnak, a leleményes kasszafúrót.

Azon a sajtótájékoztatón egy előre bejelentett gyilkosság forgatókönyvét olvasta fel Bajnai a bérgyilkos. A hideg, részvétlen arcon kunkorodó pengevékony szájból csak úgy zuhogtak a kilátásba helyezett intézkedések: két évre befagyasztják a közszféra bruttó bértömegét, a keresetkiegészítéseket megszüntetik és elveszik a 13. havi bért, a 13. havi nyugdíjat, befagyasztanak minden juttatást, kizsigerelik az önkormányzatokat, 65 évre emelik a nyugdíjkorhatárt, lehetetlenné teszik a korhatár előtti nyugdíjba vonulást, a választáskor megígért nyugdíjkorrekciót is elveszik, csökkentik a táppénzt, a családi pótlékot, elvesznek a gyesből és a gyedből, megszüntetik a lakástámogatási rendszert, emelik a gáz és távhőárát, elveszik a kompenzációt, megszüntetik a tömegközlekedési kedvezményeket, elveszik az agrártámogatások jelentős részét, ezáltal megfosztják az EU-s pénzek felvételi lehetőségétől a mezőgazdasából élőket, felemelik az áfát és a személyi jövedelemadót, bevezetik az ún. összbruttósítást, bevezetik az ingatlanadót, a vagyonadót a lakásra és az autóra is, felemelik a társasági adót, minden kedvezményt elvesznek.

Már akkor biztos lehetett benne Bajnai, hogy menthetetlenül megbuktak. Igazság szerint örökre le kellett volna takarodniuk a közélet porondjáról, ahogy ott ígérte, meg utána hazudta. Számomra ma az a meglepő, hogy kérkedve vállalják, igen ezt követték el, az az arcátlanság, pedig ahogy a balliberális értelmiség beáll ez alá a bűnbanda alá azóta is, „szenvedélyes”-nek meg „igazságbeszéd”-nek hazudva az ország kifosztásának keserű történetét. Bőszít. Annyira, hogy a heti esti sétán megkérem a nyugalmazott bírót, állítsunk öszsze egy beadványt az ügyészség számára. Mit szólnak hozzá?

 

czyla